Mansikka + suklaa = suven suloisin kesäherkku!

Kotimaiset mansikat ovat vihdoin kypsyneet pitkän odotuksen jälkeen! Etelä-Suomessa saadaan jo hyvin mansikkaa, pohjoisemmassa pienellä viiveellä. Myös me täällä Iittalassa Kultasuklaalla pääsemme vauhtiin mansikoiden dippausten kanssa. Dipattuja mansikoita on päivittäin saatavana mutta pieni säävaraus on aina olemassa. Toivokaamme siis lämpöisiä päiviä!
Suklaaseen dipattu mansikka on suloinen suviherkku. Sitä voi tarjota kesävieraille, ottaa mukaan piknikille, hurmata oma rakas tai herkutella vain omaksi ilokseen. Suklaaseen dipatuista mansikoista saa myös näyttävän herkun kesäjuhliin, joko alkumaljojen kanssa tarjottuna tai jälkiruokavaihtoehtona.
Mansikoita on helppo dipata kotona. Suklaan voi sulattaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Parhaiten se onnistuu pienillä suklaanapeilla mutta myös suklaalevy käy.
Mikrossa sulattaen on hyvä käyttää suklaata muovi- tai lasikulhossa muutaman sekunnin välein, välillä sekoittaen ettei suklaa pala ja kuivu. Useimmat muovit kestävät mikroa mutta sekin on hyvä tarkistaa.
Syvät keraamiset lautaset ilman kulta- tai metallikoristeita käyvät myös.
Jos sulattaa suklaan vesihauteessa on hyvä katsoa ettei vettä joudu suklaan sekaan, se tekee suklaasta klimppistä.
Kannattaa kokeilla myös eri suklaalaatuja dippaukseen. Tumma suklaaseen dipattu mansikka on laktoositon ja kaikki peruslaadut (maito-, valko-, ja tumma suklaa) ovat myös gluteenittomia.
Mielihyvää ja silmäniloa kesään!