tehty suomessa
  • Kaikki tuotteemme

  • Ostoskori

  • VARAINHANKINTAA – Hyvää kaikille aisteille!

    Kultasuklaa Oy valmistaa laadukkaat suklaatuotteet koululuokkien, seurojen, yhdistysten ja joukkueiden varainhankintaan.Tilaa esite:
    kultasuklaa@kultasuklaa.fi

    Olemme valinneet esitteeseemme suosituimpia tuotteitamme, jotka sopivat erinomaisesti vaikkapa lahjoiksi.
    Ota yhteyttä!

  • UUDET RAAKASUKLAAPATUKAT

    Moni idea jalostuu loistavaksi vasta ajan kanssa, varsinkin kun haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta.
    Meille on tullut syksystä lähtien niin paljon hyviä ideoita terveellisempiin makunautintoihin, ettemme millään päässeet heti yksimielisyyteen. Lukuisten tuotetestausten jälkeen voimme ylpeydellä esitellä Kultasuklaan uudistuneen patukkavalikoiman, mihin kuuluu suolaisen karamellin, mustikan, lakritsin ja limen makuiset raakasuklaat ja patukat ovat saaneet ylleen ihanan pirteät pakkaukset.
    Ra(i)kkaat uutuutemme ovat täysin maidottomia, gluteenittomia ja soijattomia, kuten tutut edeltäjänsä naturel- ja appelsiiniraakasuklaamme.
    Laajalla raakasuklaatarjonnallamme pystymme vaikuttamaan niiden asiakkaiden tarpeisiin, jotka haluavat vastaanottaa Kultasuklaalta palan makeaa elämää -terveellisesti.
    Koska mikä on hyvää kielelle, se on varmasti myös mielelle!

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Kesämielellä Iittalan tehtaalla

    Kesän ehdoton odotettu herkku, suklaadipattu mansikka, on taasen saatavilla Iittalan myymälässämme. Ensimmäiset asiakaskyselyt tulevat jo toukokuussa ja satoa odotellaan vesi kielellä. Mansikoiden tulee olla kotimaisia ja lähituottajien marjatiloilta ja mielellään isokokoisia. Tämän vuoksi dipattuja mansikoita harvoin on ennen juhannusta.

    Dippaamme mansikat valko- ja maitosuklaaseen. Varmemmin näitä kesäherkkuja saa aamupäivisin ja päivällä, illalla ne saattavat jo olla loppu. Viikonloppuna hankimme mansikat lauantaina, joten ne eivät välttämättä riitä sunnuntaihin asti. Mansikat dipataan tuoreena ja eilisiä dipattuja mansikoita emme enää myy, ne tahtovat vettyä. Menekin kanssa saa olla tarkkana. Mansikkakausi meillä kestää n. heinäkuun loppuun mutta on täysin sadosta ja säästä riippuvaista.dipattu_mansikka_kulhossa_S

    Mansikoita ja muitakin marjoja ja hedelmiä, voi myös dipata itse kotona. Pienet suklaanappimme sopivat tosi hyvin sulatukseen, joko vesihauteessa tai mikrossa. Vesihauteessa sulatettaessa kannattaa olla varovainen ettei vesihöyryä tai vettä mene suklaan joukkoon, se saattaa tehdä suklaasta puuromaista. Mikrossa sulatettaessa taasen kannattaa lämmittää lyhyissä sykleissä ja sekottaa välillä ettei suklaa kärvähdä. Sopiva väli voisi olla n. 15-20 sekuntia riippuen vähän mikrosta. Valkoinen suklaa palaa herkemmin mikrossa.

    Ja eikun herkuttelemaan ja nauttimaan kesästä!

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Touhukas päivä suklaatehtaalla

    Vielä on pimeää, kun suklaatehtaan ovi aukeaa ensimmäisen kerran aamukuudelta ja suklaanvalmistaja –tonttu saapuu paikalle. Suklaapadat laitetaan pyörimään ja reseptikirjat avataan. Taas tänäänkin teemme joulupukin salaisella reseptillä suklaata herkuttelijoille ympäri maata.

    Toimiston väki saapuu aamukahdeksalta ja korviin kantautuu jo muottien iloinen kalske ja jouluinen piparin tuoksu leijailee nenään, selvästi piparilevyjä valmistuksessa. Ihan silmät menee kiinni, kun ihanaa tuoksua nuuhkii sieraimet täyteen. Toinenkin tuoksu tulvahtaa taukohuoneesta, joku on jo ehtinyt pyöräyttää kahvit. Nyt pieni pala piparisuklaata suuhun ja hörppäys lämmintä kahvia … mmmm …. tästä tulee hyvä päivä!

    Pakkaamon tyttötontutkin ovat jo täydessä työn touhussa, pitää mukavaa kiirusta! Kymmeniä laatikoita lähtee tänäänkin jälleenmyyjille joulukauppaan, yrityksille asiakaslahjoiksi sekä verkkokaupan tilaukset suoraan herkkusuille kotisohvalle tai lahjana ostajan ilmoittamaan osoitteeseen.

    Suklaamyymälän ovi avautuu kymmeneltä, usein jo ennenkin, kun suklaahampaan kolotuksen vaivaamat asiakkaat koittelevat oven ripaa. Suklaakaupasta haetaan lahjaa tyttöystävälle, ”Mitä myyjä suosittelee?”, kysyy nuori herrasmies. Lahjaksi valikoituu suloinen, punainen, samettipintainen sydänrasia, täynnä suussa sulavia konvehteja. Eräs mieshenkilö saapuu huolestuneen näköisenä tiskille: ”Saako 20 juhlarasiaa heti mukaan, veisin hyvää mieltä asiakkailleni, tulin kyllä vähän yllättäen …?” Myyjä käy varaston puolella ja saapuu 20 konvehtirasiaa pakattuna kuljetuslaatikkoon ja asiakas huokaa helpotuksesta ja hymyilee myyjälle. Tuli hyvä mieli, kun saimme palveltua asiakasta. Ulkolaisia asiakkaita pölähtää ovesta sisälle ja eräs kysyy: ”Can I take a picture?”, kun huomaa ison lasiseinän takaa suklaamyllyt ja iloisen touhukkaat valmistajat. Hyvällä englanninkielellä myyjä tarinoi asiakkaille Kultasuklaan historiaa ja valmistusta.

    Tilauksia tupsahtelee tasaiseen tahtiin, näyttää siltä, että mukava kiirus jatkuu vain. Yritysasiakas kirjoittelee, että vieläkö suklaata saa? Tottahan toki, eikä tee vielä tiukkaakaan. Muutama jättitilaus tulee, riittääköhän raaka-aineet … entä pakkausmateriaalit? Suklaayrittäjä selvittää asioita ja ei huolta, kaikki järjestyy. Iltapäivällä ovikello soi ja kuljetusliike tulee noutamaan kuorman. Kaikki saatiin lähtemään mitä pitikin ja pari laatikkoa jopa etuajassa !

    Suklaamyllyt jatkavat vielä pyörimistään ja tulossa on vielä iso erä suklaamuttereita ja suklaapatukoita. Pakkaajatkin rapistelevat yhä konvehtien paperikapseleita ja täyttävät juhlarasioita. Huomisen lähetyksiä valmistellaan vielä illan hämärissä. Muutama asiakaskin saapuu vielä myymälään 5 minuuttia vaille sulkemisaikaa mutta myyjällä ei ole kiirettä, päinvastoin, tarinaa riittää niin asiakkaalla kuin myyjälläkin. Myymälän ovi sulkeutuu 18:15 ja myyjä järjestelee paikat huomista varten.

    Tehtaalla tohinaa riittää vielä pitkään iltaan asti, sitten valot sammuu ja suklaa jää lepäämään yön yli kunnes uusi aamu jälleen koittaa. Taas hyvä päivä suklaatehtaalla takana!

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Piparisuklaa – Kultasuklaan hurmaava klassikko 10 vuotta!

    Vuosikymmenenkin jälkeen herkullinen maitosuklaa ja Tannisen piparimuru lyövät sopuisasti kättä Kultasuklaan klassikkomaussa.

    Joulumuori kehitteli piparisuklaan onnekkaan sattumuksen kautta, kun laukussa olleet Kultasuklaat ja Tannisen piparit menivät murusiksi ja sekoittuivat. Olisi ollut mahdotonta erotella niitä enää toisistaan, joten Joulumuori päätti kokeilla miltä sekoitus maistuisi sellaisenaan. Joulumuori ihastui jouluiseen makuun välittömästi, mistä lähtien Kultasuklaan maitosuklaa ja Tannisen piparit ovat olleet erottamaton yhdistelmä.

    Nykyisin vastustamatonta suklaa-pipari -makuyhdistelmää saa 80 g. levyn lisäksi, kilon painoisena jättilevynä sekä pienempään suklaanälkään 35 g. patukkana.

     

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Asiaa raakasuklaasta

    TERVEhdys. Siinäpä osuva heipatus sinulle, joka tulit silmäilemään raakaa faktaa suklaasta. Eikä mistä tahansa suklaasta, vaan raakasuklaasta. Vaikka hyvinvointibuumi näyttää jylläävän edelleen täydellä teholla superfoodien voimin ja monet ovat chiasiemenensä löytäneet, niin toisille raakasuklaa on edelleen uusi juttu. Minä ajattelin hieman avata tässä aihetta!

    “Tumma suklaahan on tutkitusti terveellistä”, kuulen monelta asiakkaalta. Kiistämätön tosiasia on kuitenkin se, että myös tummassa suklaassa on paljon eroja riippuen sen valmistustavasta. Suklaan valmistukseen käytettävä kaakao on luonnostaan yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista, sisältäen yli 1200 aktiivista ainesosaa ja peräti 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Antioksidanttien lisäksi itse kaakao sisältää elimistölle tärkeitä aineosia kuten mm. rautaa, mangaania, rikkiä ja kuparia. Kaakaossa on myös poikkeuksellisen runsaasti magnesiumia sekä kromia (joka auttaa mm. säätelemään ruokahalua) ja muita mineraaleja ja hivenaineita. Kaakao sisältää aivojen välittäjäaineiden toimintaan ja sitä kautta mielialaan vaikuttavia aminohappoja ja välittäjäaineita, kuten serotoniinia, tryptofaania, anandamidia ja fenyylietyyliamiinia. Joillakin näistä yhdisteistä on todettu olevan hermostoa suojaava vaikutus mutta ne lisäävät myös mm. mielihyvän tunnetta ja kivun sietoa. Kaakaon piristävä vaikutus perustuu kofeiinin sukuiseen teobromiiniin, mutta varsinaista kofeiinia kaakaossa on vain n. 1/20 osa esimerkiksi kahvin sisältämästä määrästä.

    Raakasuklaalla tarkoitetaan yleisesti suklaata, joka on valmistettu kylmäprosessoimalla kaakaota eli missään tuotannon vaiheessa ei ole ylitetty 46 asteen lämpötilaa. Kylmäprosessoinnin ansiosta raakasuklaa säilyttää kaakaon luonnollisen ravintosisällön. Suuri osa kaakaon luonnollisesta ravintosisällöstä nääs menetetään kun kaakaosta tehdään tavallista suklaata tai kaakaojauhetta prosessoimalla kaakaota korkeissa lämpötiloissa (120 – 130 astetta). Raakasuklaa ei sisällä myöskään maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, kemikaaleja, valkoista sokeria tai geenimanipuloitua soijalesitiiniä. Eli kyllähän sen järkikin sanoo, että mitä vähemmän käsiteltyä ja lisättyä, sen aidompaa ja sitä kautta terveellisempää herkkua on tämä 🙂

    raakasuklaata_paranneltu

    Rintaani röyhistäen kerron, että Kultasuklaa on ensimmäisenä yrityksenä valmistanut raakasuklaata Suomessa, ensin alihankintana ja asiakkaiden toiveita kunnioittaen myös omalla merkillä. Lähestulkoon pörhistellen kerron, että meidän raakasuklaa on oikeasti hyvää. Se on tuhtia, täyteläistä ja laadukasta. Nyt kun rupesin kertomaan totuuksia, niin kerron huvittavan faktan itsestäni. Söisin muuten paljon enemmän tummaa suklaata, mutta sen karvaus saa minut aina aivastamaan. Tämä ärsyttävä yliherkkyys siis “pakottaa” minut syömään niitä vähemmän terveellisiä, mutta ah niin hyviä maito ja -valkosuklaaherkkuja. Flunssaa minulla on äärimmäisen harvoin, joten suuremmalla todennäköisyydellä Vanhan kauppahallin ohi kävellessäsi ja kuullessasi minun aivastavan, olen juuri “vahingossa” laittanut suuhuni jonkun ihanan tummasuklaan… Asiaan!

    Meiltä löytyy perusraakasuklaata, appelsiiniraakasuklaata ja uutuutena rasia, mistä löytyy tavallisen, appelsiinin ja limen makuiset herkut. Pääsiäisen aikaan meiltä taas sai ostaa raakasuklaamunia. Itse laitoin pieneen purkkiin ne ja monta kertaa avasin sen ja vedin syvään henkeä sitä ihanaa raakasuklaan aromia! Raakasuklaasta saa ITSE kaiken ilon irti marssimalla myymälään tai klikkaamalla itsensä verkkokauppaamme, mutta se on myös loistava lahjaidea ihmiselle, joka haluaa pitää huolta terveydestään. Miten olisi esimerkiksi itse superfoodeista koottu joululahja/tupari/mikätahansa paketti, missä olisi esim. Kultasuklaan raakasuklaarasia, chiasiemeniä, pakuriteetä ja/tai kuivattuja marjoja? Maistuisi ainakin mulle!

    Kirjoittaja on Helsingissä, Vanhassa Kauppahallissa sijaitsevan myymälämme hoitaja Nina.

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Mietteitä vanhasta kaupungista

    Vuonna 1889 avattu Vanha kauppahalli on nimensä mukaisesti vanhin Helsingissä olevista kauppahalleista. Se on kokenut 126-vuotisen olemassaolonsa aikana lukuisia muodonmuutoksia, mistä hyvänä esimerkkinä on myymälöiden kokoa kuvastavat lukemat; avauduttuaan 1889 hallissa oli 120 myyntipaikkaa ja keskihallissa 6 myymälää. Kun lukee hallin sivuilta tuosta historiasta, niin voi vaan ihmetellä että miten ne kaikki on voineet mahtua tänne, kun miettii että nykyään halli palvelee “vain” 24 myymälällä… Ehkä laatu korvaa määrän, tässäkin tapauksessa?

    Oma historiani Vanhassa kauppahallissa alkoi vuonna 2008, kun astelin Kultasuklaalle työhaastatteluun. Pyörin Aleksanterinkadulla ja kyselin ihmisiltä, että mikähän ratikka tänne tulee. Nähtävästi oikea kulkuväline oikeaan tarpeeseen löytyi, sillä löysin itseni Kultasuklaan kojulta kysymässä, missä työhaastattelu pidetään. Menin sinne liian aikaisin; en ollut Saara, kuten haastattelija oletti. Pyörin siis vielä hetken aikaa ympäriinsä ja ihmettelin japanilaisia, ketkä silloin vesitihkuisena tammikuun päivänä haahuilivat hallissa. Tämä oli siis elämäni ensimmäinen kerta ylimalkaan kauppahallissa. Haastatteluun päästyäni ja sieltä lähtiessäni suupieltäni nyki, kun olin vastannut niin hienosti ruotsiksi kysymykseen, mikä kartoitti kyseisen kielen taitoani. Huonohan se oli, mutta kieli poskessa mokeltamani “juu juu, bra bra” riitti muiden selitysten lisäksi siihen, että silloiseen työpaikkaani soitettiin viikon päästä ja toivotettiin tervetulleeksi töihin Vanhan kauppahallin myymälään. MINUT?! Kaikkien hakijoiden joukosta! Oli lievästi sanottuna puulla päähän lyöty olo silloisen työnantajani hihkuessa vieressä. Kai se oli sitten niin iloinen, kun pääsi minusta eroon? Vitsi vitsinä, jouluapulaisena siellä olin ja elettiin tammikuun loppua, joten se oli jopa tämmöiselle tontulle tarpeeksi siinä virassa.

    Kun aloitin töissä Kultasuklaalla, niin minulle tuli kaikki asiat uutena, mikä liittyi halliin ja hallikauppaan. Tämä ei totisesti ole mikään liukuhihnatyö. Jos minulta kysytään, niin toimin myös infona, löytötavaratoimistona, terapeuttina ja turistioppaana. Kyllä, tämä on turistihalli ja kyllä, moni on yhtä puulla päähän lyötyjä kuin minä tullessani halliin ensimmäistä kertaa. Asiakaspalveluun pitää siis todella panostaa also in english ja kiinnittää erityistä huomiota laatuun; siihenhän koko hallikauppa rakentuu luoden loistavan asiakaspalvelun kanssa asiakkaalle sen mieluisimman (suklaata ostettaessa myös makeimman) liiton. Vaikka Vanhalla kauppahallilla on oma, vankkumaton kanta-asiakaskuntansa, niin voisi sanoa tämän elävän silti turistikauden mukaan. Se tarkoittaa joillekin yrityksille käytännössä kiireistä touko-elokuuta, toisilla taas menekki on tasaisempaa. Kultasuklaan erikoisuudet ovat tykättyjä viemisiä .

    Olen sitä mieltä, että mihin tahansa ympäristöön ihminen isketään ja sanotaan lopulta, että: “nyt sinun pitäisi pärjätä täällä sitten itsekseen”, niin ihminen oppii, kehittyy ja tottuu. Yhtenä esimerkkinä ruotsinkielentaitoni on seitsemässä vuodessa kohentunut huomattavasti, koska nykyään vaihdan kieltä vain puolessa tapauksista; ruotsalaiset näes tykkäävät höpöttää, joten aina nätisti hymyily ja “jåå” ei riitä kysyvien silmäysten alla. Kauppahallissa on nähnyt vuosien varrella niin paljon erimaalaisia ihmisiä, että eri kansojen tyypillisimmät piirteet ovat tulleet tutuiksi. Joskus, kun tähän tulee ryhmä espanjalaisia, niin virnuillen kuuntelen sitä pajatusta ja saan desibelit kaakkoon, kun selviää että osaan sanoa pari sanaa heidän kielellään. Ilo on kielitaitoni huomioon ottaen varsin lyhytaikainen, mutta pääasia että asiakas poistuu hyvällä mielellä myymälästä. Suklaa on kuitenkin universaali kieli ja riittää, että ihminen ymmärtää sen päälle. Jos ei ymmärrä, niin onhan minulla täällä myös karkkia, hunajaa ja lakritsaa. Kyllä niillä suun makeaksi saa.

    Vanhaan kauppahalliin Kultasuklaa sopii loistavasti. Mikä olisikaan idyllisempää kuin pieni ruskea suklaapuoti pienessä, viihtyisässä hallissa? Vielä, kun myyjäkin on noh, pieni. Hallilla työskentelyssä parasta on asiakkaiden lisäksi työlleen omistautuneet yrittäjät, jotka ovat osaltaan tehneet kokonaisuudesta toimivan. “Hallissa on hyvä fiilis” voi kuulostaa lattealta, mutta se on siitäkin huolimatta allekirjoitettava, monen vuoden kokemuksella. Tuleppa ja totea se itse, lupaan tarjota maistiaisia!

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Lasimäen kesä

    Kesäisiä maanteitä ajellessa sitä tulee välillä poikenneeksi tutuilta reiteiltä. Jos miettii Iittalan Lasimäkeä, niin se on poikkeajan onni. Pelkkä Lasimäen kyltti ei itsessään kerro, mitä kaikkea lasinen mäki pitää sisällään, siksi kerron teille kesän ehdottomimmasta, elämyksekkäästä vierailukohteesta.

    Itse lasitehdas on perustettu entisen Kalvolan kunnan Iittalan kylään vuonna 1881. Sieltä alkavat Iittalan muotoiluhistorian juuret ja siellä puhalletaan edelleen mm. Alvar Aallon maailmankuulu Aalto-maljakko. Lasinpuhallusta saa mennä vapaasti jatsomaan lasitehtaan parvelle aukioloaikaan.

    Desingnmuseo Helsinkiin kuuluvassa Designmuseo Iittalassa on esillä lasitehtaan historiaa. Museorakennuksena toimii Orvon tilan navetta, joka avattiin museoksi 1971. Museossa on esillä neljä eri näyttelyä, joista suurin on perusnäyttely “Suomalaisen lasin helmet”, joka esittelee hyvin kattavasti kansainvälisesti lasihistorian lisäksi tunnettuja taide-esineitä ja merkittäviä sarjatuotteita 1880-luvulta nykypäivään.

    Iittala Outlet on toiseksi suurin Iittalan myymälä Suomessa, mistä löydät laajan valikoiman Iittalan sekä muiden Fiskars Groupiin kuuluvien tuotteita, myös edullisempia kakkoslaadun tuotteita. Mikä olisi mukavampi uutinen kuin se, että Lasimuseon sisäänpääsylipulla saa vieläpä etuja tästä myymälästä? Muumimukit, täältä tullaan!

    Kun silmät ovat lasittuneet riittävästi, vie askel luonnollisesti Naivistien näyttelyyn. Sydämeni laulu – Naivistit Iittalassa 2015 soi Sibeliuksen juhlavuoden tunnelmissa, kuinkas muutenkaan. Mukana kotimaisen naivismin terävin kärki ja kiinnostavia vieraita Euroopasta. Vain Iittalasta löydät joulukuussa 2014 edesmenneen naivismin tienraivaaja Martti Innasen muistonäyttelyn. Naurettavan hauska näyttely on avoinna 23.5-23.82015.

    Kurniville vatsoille löytyy täytettä lasimyymälän tiloissa sijaitsevasta Lasimäen ravintolasta. Sata asiakaspaikkaa kattavasta ravintolasta a’la carte-listalta löydät salaatista, keitosta, kalasta ja mureista pihveistä lähtien kaikkea herkullista, eikä nälkä takuulla täältä poistuessa kurni!

    Ruuan päälle hellitään vatsaa suklaisella jälkiruualla ihanassa suklaapuodissamme. Kultasuklaalta löydät laajan valikoiman et pelkästään huippulaatuisia, käsintehtyjä suklaatuotteitamme, vaan myös maailman parhaat lakut ja karamellit. Myymälämme ikkunasta voit lisäksi seurata suklaanvalmistusta klo 10-14.30. Sanoiko joku maistiainen? KYLLÄ, koska myymälässämme niitä on aina tarjolla. Legendaaristen suklaaseen dipattujen mansikoiden aika on myös aivan oven takana….

    Lasimäeltä löydät myös monia muita kivoja pikku puoteja. Lisää tietoa ja aukioloajat löydät osoitteesta: www.iittalanlasimaki.fi!

    Vuodenajasta viis, Iittalaan siis!

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Mielikuvia myynnistä

    Myyntityö on monelle kirosana. Sanasta myyminen tulee mieleen myyntimiehen irvikuva. Ja ajatus siitä, että pitäisi itse tuputtaa jollekin omia palveluitaan oli aluksi kauhistuttava. Ilman myyntiä mikään yritys ei kuitenkaan elä. Liian usein luullaan että myyjä huijaa ja tuputtaa tuotetta, mutta oikeasti myyjä tarjoaa asiakkaalle mahdollisuutta, ratkaisua tämän ongelmaan.

    Suomen Yrittäjäopisto laittoi tämän projektin käyntiin tavoitteena valmentaa motivoituneita nuoria myyntitehtäviin sekä muuttaa myynnin mielikuvia realistisimmiksi. Myynnin ammattilaisille on aina kysyntää markkinoilla. Tämän projektin aikana me nuoret saamme alan huipuilta opetusta ja sparrausta sekä käytännön kokemuksia oikeista toimeksiannoista.

    Hyvä myyjä on asiakasta varten ja hän saattaa yrityksen ja asiakkaan yhteen. Hyvä myyjä osaa kuunnella aktiivisesti, osaa esittää oikeat kysymykset, on empaattinen ja tunneälykäs sekä osaa lukea asiakasta ja oikeasti auttaa asiakasta. Myyjän tehtävänä on tehdä ostaminen asiakkaalle helpoksi ja hakea ratkaisuja ongelmiin.

    Myyjän suurin este on kuitenkin oma pää. Tämän huomasimme alkuun myös Kultasuklaan projektissa. Nyt olemme kuitenkin onnistuneesti voittaneet pelkomme ja päässeet raottamaan ovea myynnin maailmaan. Myyntityö vaatii pitkäjänteisyyttä ja ajanhallintaa, sekä on työnä erittäin haastavaa. Täytyy tehdä paljon taustatutkimusta, laittaa itsensä 110% likoon ja ottaa vastuuta. Myyjäthän ovat asiakasta lähimpänä kosketuksissa, joten myynnin kasvattamisen lisäksi myyjät ovat vastuussa myös yrityksen imagon luomisesta. Myyjän työn hienous on kuitenkin työn palkitsevuus. Voit omalla toiminnallasi saada vaikutettua moniin ihmisiin ja asioihin, oikeasti auttaa asiakasta, tuoda rahavirtaa yritykseesi, vaikuttaa omaan palkkatasoosi ja kehittää itseäsi niin, että vain taivas on rajana.

    Kultasuklaan projektin aikana olemme kokeneet sekä onnistumisia että epäonnistumisia. Kaisa Liskiä lainaten, kannattaa kuitenkin luoda onnistumisien ketju eli keskittyä hyviin hetkiin ja painaa niillä eteenpäin uusia onnistumisia kohti. Epäonnistumisiin ei pidä jäädä vellomaan. Myyjän työssä siis asenne ratkaisee vahvasti. Teemme erittäin tärkeää työtä, vaikka kauppoja ei aina syntyisikään. Suurin osa koko projektin nuorista opiskelee ja työskentelee projektin ohella, mutta näillä eväillä olemme saavuttaneet paljon. Nämä onnistumiset ja kokemukset ovat meille ponnahduslauta tulevaan. Tällä mahtavalla porukalla tästä on hyvä jatkaa.

    Lainatakseni loppuun yritysvalmentaja Pekka Juholaa, myymisen ydin on yksinkertainen: kyky kohdata ja huomioida ihmisiä. Yhteyden avaaminen, kysymisen- ja kuuntelemisen taito. Ammattiylpeys. “Myyminen ei ole työ, se on elämänasenne. Asenne ratkaisee.”

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Mansikkainen juustokakku kesän kunniaksi

    Kesään kuuluu erottamattomasti raikkaat kakut, mansikat ja valkosuklaa. Vuosien varrella kakku on muokkautunut ja yleisesti juustokakuissa käytetty tuorejuusto on korvattu turkkilaisella jugurtilla. Ihania kesäpäiviä juustokakusta nauttien!


    Mansikkajuustokakku

    Pohja
    160 g keksejä muruina
    80 g voita tai margariinia

    Täyte
    4 liivatelehteä
    200 g tuoreita mansikoita soseutettuna
    ½ dl sokeria
    200 g turkkilaista jogurttia
    2 dl vispikermaa
    1/2 dl punaista marjamehua (esim. mansikka tai vadelma)

    Päällinen
    tuoreita mansikoita
    Kultasuklaan Mansikkavalkosuklaata/Naturell valkosuklaata rouhittuna

    Vuoka
    tasapohjainen halkaisija n. 22 cm

    Murenna keksit monitoimikoneessa ja yhdistä sulatettu voi siihen. Painele keksimurut tasaiseksi vuuan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sekoita soseutetun mansikan joukkoon sokeri ja jogurtti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se jogurtin joukkoon. Kuumenna mehu (purista vedet pois liivatelehdistä) ja lisää ne mehun joukkoon sekoittaen kunnes ne liukenevat. Kaada liivatemehuseos koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähemttymään ainakin neljäksi tunniksi. Koristele kakku mansikoilla ja valkosuklaarouheella tai sulata valkosuklaata varovasti mikrossa/vesihauteessa ja siirrä pursotuspussiin ja purista leivinpaperin päälle kauniita suklaakuvioita. Anna kuvioiden jäähtyä jääkaapissa kunnolla ja irrota varovasti lastalla.

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Kultasuu -tiimiläiset tapasivat Kiinteistö-Kaisan

    kultasuu_kaisa

    Nuoret Huippumyyjät -projektin Kick-Off -tilaisuus järjestettiin tänään Hämeenlinnassa ja puhumaan oli kutsuttu Kiinteistökuningatar Kaisa Liski. Nuoret kuuntelivat korva tarkkana Kaisan kokemuksia myynnistä ja saivat vinkkejä myyntitilanteisiin. He myös kyselivät ennakkoluulottomasti paljon hyviä kysymyksiä. Lopuksi Kaisa vielä poseerasi nuorten kera.

     

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Suklaan monipuolisuus

    Projektin mennessä eteenpäin on ollut ilo saada tutustua Kultasuklaaseen ja sen tuotteisiin paremmin. Tehdaskierroksella saimme maistella lukuisia eri makuja ja nähdä miten suklaa valmistetaan käsityönä. Näkyä olisi voinut kuvailla sanalla ”suklaataivas”. Suklaa on aihe, joka herättää keskustelua ja sopii lähes kaikkiin eri elämän tilanteisiin. Se myös innostaa luomaan jotain aivan uutta leivonnaisista erilaisiin juhliin mm. häihin, ristiäisiin ja syntymäpäiville.

    Tiimiläisten kesken olemme inspiroituneet Kultasuklaan monipuolisuudesta ja lukemattomista eri vaihtoehdoista.

    Suklaahan on sellaisenaankin taivaallisen hyvää, mutta soveltamalla suklaan saa ihan eri ulottuvuuksiin mm. täyttämällä jääpalamuotin sulatetulla suklaalla ja laittamalla jokaiseen muottiin yhden tuoreen mansikan pystyyn tai sulattamalla suklaata kulhon muotoon ja täyttämällä sen mm. hedelmälohkoilla. Leivonnaisissa erilaiset makusuklaat mm. chili, valkosuklaamansikka ja salmiakkivalkosuklaa ovat erinomaisia vaihtoehtoja perus maitosuklaalle.

    Häävieraille sopisi hääparin nimikirjaimilla varustetut konvehdit, hääparille tai omalle kullalle voisi antaa lahjaksi “Kultaisen Sydämen” ja esim. baby showereissa voisi tarjoilla tuttipullon ja lastenrattaiden muotoisia suklaita. Liikunnallinen ihminen taas takuulla ilahtuisi lahjana suklaanmuotoisista painoista.

    Parasta on se, että niin monia kuin on ihmisiä, on myös tapoja nauttia suklaata

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi

    Ajatuksia Kultasuklaa–projektin alussa

    Tiesin heti, että Suomen Yrittäjäopiston tarjoama myyntivalmennus olisi loistava tilaisuus päästä kehittymään myynti- ja markkinointityössä. Hitaana hämäläisenä mietin kauan projektiin lähtemistä, mutta onneksi lopulta laitoin hakemuksen. Yhteishenki ryhmässämme on loistava, ideoita ja ajatuksia jaetaan hyvässä hengessä. Kultasuklaan toimeksianto on itsessään mielenkiintoinen ja myös sopivan haastava. On ilo tehdä työtä yritykselle, joka arvostaa kotimaisuutta ja käsityötä, sillä ne ovat myös minulle henkilökohtaisesti tärkeitä arvoja. Nyt vain kevättä kohti mieli avoimena tuleville tehtäville ja opeille.

    Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on LinkedInEmail this to someone
    Kommentoi