Chocobergin torttu haastaa Runebergin

Chocobergin torttu haastaa Runebergin! Suussasulavien suklaasattumien ja suolaisen paahdetun mantelin yhdistelmä tekee tästä leivonnaisesta kauden uuden suosikin. Pienempikin pala tätä brownien sukuista tuhtia herkkua voi riittää makeannälän taltuttamiseen – tai sitten ei…!

Ainekset, n. 28 kpl

    • 2 dl (n. 90 g) paahdettuja manteleita (esim. valmiiksi hunajapaahdetut tai voit myös paahtaa itse)
    • 200 g kandisokerikeksiä/pipareita tms.
    • 180 g voita (huoneenlämpöisenä)
    • 2 dl fariinisokeria
    • 2 munaa
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl kardemummaa
    • Hyppysellinen merisuolaa
    • 3/4 dl maitoa tai kermaa
    • 2,5 dl Kultasuklaan suklaanapit

Päälle

Valmistus

  1. – Jauha keksit hienoksi ja rouhi paahdetut mantelit pienemmiksi.
    – Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan.
    – Sekoita jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja hyvä ripaus merisuolaa keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
    – Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita varoen, älä vatkaa.
  1. Valitse n. 20 x 30 cm kokoinen vuoka, voitele ja jauhota keksimurulla tai käytä leivinpaperia.
    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja keskiosakin juuri paistunut.
    (Voit halutessasi tehdä tortut myös pieniin vuokiin, tällöin paistoaika n. 13-15 min.)
  1. Anna jäähtyä. Leikkaa sopivan kokoisia neliöitä, esim. 4 x 7 ruudukko. Sulata valko- ja maitosuklaanapit erillisissä astioissa ja taiteile neliöiden päälle keskelle maitosuklaa ja ympärille valkosuklaarengas. Koristele manteleilla. Nauti!

Tuunaa lisää vinkit:

  • Testaa mantelien lisäksi tai asemasta myös muita pähkinöitä. Voit lisätä mukaan myös esim. kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
  • Jos rakastat suolaisen ja makean yhdistelmää, sipaise päälle sormisuolaa ennen uuniin laittoa.

Resepti: Emmi