Chocobergin torttu haastaa Runebergin! Suussasulavien suklaasattumien ja suolaisen paahdetun mantelin yhdistelmä tekee tästä leivonnaisesta kauden uuden suosikin. Pienempikin pala tätä brownien sukuista tuhtia herkkua voi riittää makeannälän taltuttamiseen – tai sitten ei…!
Ainekset, n. 28 kpl
-
- 2 dl (n. 90 g) paahdettuja manteleita (esim. valmiiksi hunajapaahdetut tai voit myös paahtaa itse)
- 200 g kandisokerikeksiä/pipareita tms.
- 180 g voita (huoneenlämpöisenä)
- 2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- Hyppysellinen merisuolaa
- 3/4 dl maitoa tai kermaa
- 2,5 dl Kultasuklaan suklaanapit
Päälle
-
- 1 dl Kultasuklaan valkosuklaanapit
- 1 dl Kultasuklaan maitosuklaanapit
- Kokonaiset paahdetut mantelit
Valmistus
- – Jauha keksit hienoksi ja rouhi paahdetut mantelit pienemmiksi.
– Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan.
– Sekoita jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja hyvä ripaus merisuolaa keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
– Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita varoen, älä vatkaa.
- Valitse n. 20 x 30 cm kokoinen vuoka, voitele ja jauhota keksimurulla tai käytä leivinpaperia.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja keskiosakin juuri paistunut.
(Voit halutessasi tehdä tortut myös pieniin vuokiin, tällöin paistoaika n. 13-15 min.)
- Anna jäähtyä. Leikkaa sopivan kokoisia neliöitä, esim. 4 x 7 ruudukko. Sulata valko- ja maitosuklaanapit erillisissä astioissa ja taiteile neliöiden päälle keskelle maitosuklaa ja ympärille valkosuklaarengas. Koristele manteleilla. Nauti!
Tuunaa lisää vinkit:
- Testaa mantelien lisäksi tai asemasta myös muita pähkinöitä. Voit lisätä mukaan myös esim. kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
- Jos rakastat suolaisen ja makean yhdistelmää, sipaise päälle sormisuolaa ennen uuniin laittoa.
Resepti: Emmi