Ruby konvehdit

Rubiini on uusi suklaan väri!

Kultasuklaa tuo Ruby-suklaalaadun kaupalliseen jakeluun

Korkealaatuista, käsintehtyä suklaata valmistava hämeenlinnalainen perheyritys Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa kaupalliseen jakeluun ainutlaatuisen rubiinisuklaalaadun. Rohkeudesta ja innovaatioistaan tunnetun Kultasuklaan uutuus on Ruby-konvehti, jonka raaka-aineena käytetään luonnostaan vaaleanpunaisista kaakaopavuista valmistettua suklaata. Täysin erilainen, marjaisa, samettisen kermainen ja hieman hapan suklaalaatu lanseerataan kauppoihin syyskuun alkupuolella. 

Maailmalla kohistiin hiljattain Rubysta, uudesta neljännestä suklaalaadusta. Kahdeksaankymmeneen vuoteen, sitten valkosuklaan keksimisen, uusia suklaalaatuja ei ole kehitetty. Kiehtovan makuinen rubiinisuklaa perustuu Ranskassa ja Belgiassa pitkään jatkuneeseen tuotekehitykseen, joka sai alkunsa suklaa-asiantuntijoiden löytäessä kaakaopavuista ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Kultasuklaa tekee jälleen suklaahistoriaa

Kultasuklaa toi jo aikaisemmin kesällä kaikessa hiljaisuudessa testattavaksi pienen erän uutta suklaalaatua Iittalan Lasimäelle. Siitä alkoi makunystyröitä hivelevien konvehtien tuotekehitys ja täytereseptiikan testaus. Nyt ensimmäisestä kaupalliseen jakeluun hankitusta Ruby-suklaaerästä valmistetaan suussa sulavia konvehteja. Rasiaan on pakattu Kultasuklaan oma täytekonvehti, jossa Rubyn omaleimaista makua täydentävät puhdas vadelma ilman aromiaineita sekä valkosuklaan makeus, joka sopii Rubyn kirpeähköön luonteeseen. Kultasuklaan mestareiden kehittämän täytekonvehdin lisäksi rasiasta löytyy aitoa Ruby-suklaata sellaisenaan.

”Me Kultasuklaassa haluamme olla rohkeita ja luovia edelläkävijöitä. Intohimonamme on uusien, uniikkien ja käsityöhön perustuvien suklaainnovaatioiden kehitystyö. Viime vuonna lanseerasimme yhdessä Entiksen kanssa kotimaisista sirkoista valmistetun maitosuklaauutuuden ja nyt halusimme olla ensimmäisenä valmistamassa rubiininpunaista unelmaa raaka-aineesta, joka tällä hetkellä puhuttaa suklaan ystäviä kautta maailman”, sanoo suklaayrittäjä Jukka-Pekka Kärkkäinen.

Pian myynnissä Kultasuklaan omissa myyntikanavissa ja jälleenmyyjien kautta

Syyskuussa myyntiin tuleva Kultasuklaan Ryby-luksuskonvehtirasia sisältää neljä premiumkonvehtia. Ensimmäinen myyntierä luksusherkkua saapuu maanlaajuisesti jakeluun sekä Kultasuklaan verkkokauppaan arviolta viikolla 38. Lisäksi pieni erä on myynnissä Kultasuklaan myymälöissä Helsingin Vanhassa Kauppahallissa ja Iittalan Lasimäen tehtaanmyymälässä jo ensi maanantaina 03.09. lähtien. 

AVAINTIETOJA – Suklaamaailman uniikista rubiinista 

  • Belgialainen suklaavalmistaja Barry Callebaut tuo neljännen suklaalaadun perinteisen tumman suklaan, maitosuklaan ja valkoisen suklaan rinnalle. Valkosuklaa keksittiin 1930-luvulla
  • Ensimmäinen kerta 80 vuoteen, kun uusi suklaalaji keksitään. Uutuuslaatu lanseerattiin Shanghaissa syksyllä 2017. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun luonnostaan punertavaa suklaata on pystytty tuottamaan
  • Ruby-suklaata valmistetaan Norsunluurannikolla, Brasiliassa ja Ecuadorissa kasvavista kaakaopavuista, joista suklaa-asiantuntijat löysivät ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Rubiinisuklaa on luonnollista, värikästä ja nautinnollista suklaata, eikä siihen ole lisätty marjoja tai väriaineita

  • Rubya on tähän mennessä testattu menestyksekkäästi mm. Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa sekä Australiassa
  • Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa ainutlaatuisen suklaamakuelämyksen kauppoihin ja laajempaan jakeluun. Ensimmäiseen kaupalliseen myyntiin tulevaan tuote-erään Kultasuklaan Iittalan tehtaassa valmistuu käsintehtyjä rubiininpunaisia konvehteja
  • Rasia sisältää neljä premium Ruby-suklaakonvehtia, joista kaksi ovat puhdasta Ruby-makua ja kaksi Kultasuklaan suklaamestarien laatiman innovatiivisen reseptiikan mukaan käsityönä valmistettua vadelmatäytekonvehtia
  • Konvehtien muodot ovat italialaista designia ja Rubyn tyyliin sopivia. Konvehdit on pakattu luksusrasiaan.

Lisätiedot: 

Juha-Pekka Kärkkäinen, suklaayrittäjä, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy, puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi, www.kultasuklaa.fi

Ensimmäinen suomalaisista hyönteisistä valmistettu tuote kauppoihin

Mediatiedote 14.12.2017

 

Entis sirkkasuklaata jo jouluksi
Ensimmäinen suomalaisista hyönteisistä valmistettu tuote saapuu kauppojen
valikoimiin keskiviikkona 20.12.2017, kun hyönteisalan pioneereihin kuuluva Entis
sekä tuoteinnovaatioistaan tunnettu Kultasuklaa lanseeraavat ainutlaatuisen
suomalaisen sirkkasuklaan. Uutuustuote valmistetaan käsityönä Hämeenlinnan
Iittalassa sijaitsevassa Kultasuklaan tehtaassa.
“Hyönteiselintarviketuotteissa tärkeintä on niiden ekologisuus. Käytämmekin Entis sirkkasuklaassa
ainoastaan Suomessa kasvatettuja hyönteisiä. Sirkkasuklaa soveltuu erinomaisesti päivän jokaiseen
herkutteluhetkeen sekä esimerkiksi pukinkonttiin”, toteaa Entiksen Samuli Taskila.
Ensimmäiset erät myynnissä keskeisimmissä Keskon ja S-ryhmän elintarvikekaupoissa
Joulumarkkinoille kotimaisia sirkkoja ehdittiin kasvattamaan rajoitettu erä ja ensimmäiset Entis
sirkkasuklaat löytyvät maanlaajuisesti Prismojen sekä keskeisimpien K-kauppojen hyllyiltä. Lisäksi
pienempi erä sirkkasuklaata on tilattavissa Kultasuklaan sekä Ruohonjuuren verkkokaupan kautta.
Tuotepakkaus on kooltaan 50 grammaa.
Kotimainen sirkkasuklaa houkuttelee herkullisuudellaan ja ekologisuudellaan
Rouhea ja paahteisen maukas sirkkasuklaa on ensimmäinen laajasti kaupallinen hyönteistuote, joka
on valmistettu suklaasta ja kokonaisista sirkoista Suomessa. Makoisaan maitosuklaaseen kiedottu
rapsakan paahteinen ja proteiinipitoinen sirkka on mainio snakstuote niin kokeilunhaluisille kuin
kaikille elintarvikkeiden ekologisia arvoja punnitseville kuluttajille.
”Sirkkasuklaa on osa sitä innovatiivisuutta ja rohkeutta, jota yrityksemme edustaa. Entissuklaatuotteen
kehitystyö on ollut hieno kokemus ja olemme hyvillämme voidessamme olla mukana
kehittämässä ekologisesta raaka-aineesta valmistettavaa suklaaherkkua”, tiivistää suklaayrittäjä
Jukka-Pekka Kärkkäinen Kultasuklaasta.
Lisätiedot: Samuli Taskila, hallituksen puheenjohtaja, Entis (Entomophagy Solutions Oy),
puh. 044 3668907, entis@entis.fi
Juha-Pekka Kärkkäinen, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy,
puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi
Entis on viiden turkulaisen näkemys tulevaisuuden ruoasta. Kehitämme maukasta, jännittävää ja ennen kaikkea laadukasta hyönteisruokaa jokaiseen makuun. Hyönteiset ovat ravintoarvoltaan lihaan verrattavia, mutta niiden kasvatus tuottaa vähemmän kasvihuonepäästöjä ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin lihantuotanto.
Iittalan Lasimäen suklaatehtaassa on valmistettu suklaata vuodesta 1991 lähtien. Kultasuklaan tuotteissa yhdistyvät eurooppalaisen suklaanvalmistustaidon parhaat perinteet sekä puhtaat raaka-aineet. Suklaamestariemme käsityöntaito takaa tuotteidemme laadun. Tavoitteenamme on valmistaa parhaista mahdollisista raaka-aineista suklaanautintoja suomalaiseen makuun. Haluamme olla rohkeita uudistajia: olemme tuoneet ensimmäisinä markkinoille mm. salmiakki-, pipari- ja mansikkasuklaat. Kultasuklaa on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja saamme käyttää Avainlippu-tunnusta. www.kultasuklaa.fi. Löydät meidät myös Facebookista.

Kultasuklaa ja Entis luovat uusia makuelämyksiä

maitosuklaa
Sirkkasuklaa
Kultasuklaan menestyksekäs tuoteinnovaatiohistoria saa jatkumoa, kun yhteistyö hyönteisalan pioneereihin kuuluvan Entiksen kanssa tuo markkinoille kotimaisista hyönteisistä valmistetun, ainutlaatuisen Sirkkasuklaa -tuotteen. Molempien yhtiöiden dynaaminen tuotekehitys ja raudanluja osaaminen omalla alallaan tuo uusia, ennenkokemattomia herkkuelämyksiä suomalaisten suuhun. Seuraa ja ole ensimmäisten herkuttelijoiden joukossa: #entis #kultasuklaa #bugwithus

Tiedustelut: Kultasuklaa, toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen +358 40 5954414, Entis, hpj Samuli Taskila +358 44 366 8907

KULTASUKLAA:

Iittalan Lasimäen suklaatehtaassa on valmistettu suklaata vuodesta 1991 lähtien. Kultasuklaan tuotteissa yhdistyvät eurooppalaisen suklaanvalmistustaidon parhaat perinteet sekä puhtaat raaka-aineet. Suklaamestariemme käsityö takaa tuotteidemme laadun. Tavoitteenamme on valmistaa parhaista mahdollisista raaka-aineista suklaanautintoja suomalaiseen makuun. Haluamme olla rohkeita uudistajia: olemme tuoneet ensimmäisinä markkinoille mm. salmiakki-, pipari- ja mansikkasuklaat. Kultasuklaa on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja saamme käyttää Avainlippu-tunnusta.

Suklaata sataa – Kesäistä naistenviikkoa Iittalasta!

Jos Riikkana sataa – saa seitsemänä päivänä suklaata!

Tulevan seitsemän päivän ajanjaksolla sataa varmasti, mikäli vanhaa kansaa ja Ilmatieteen laitosta on uskominen. 18.-24.7. vietetään nimittäin naistenviikkoa, jolloin nimipäiviään juhlivat Riikka, Saara, Marketta, Johanna, Leena, Oili ja Tiina monine nimimuunnoksineen. Naisten nimistä Maria ja Kristiina ovat olleet kalenterissa jo keskiajalta lähtien.

 

Ennen vanhaan heinäkuun loppupuolen säätilaa seurattiin erityisen tarkasti, sillä ajankohta oli tyypillisesti heinänteon aikaa. Sateisesta säästä syytettiin tietysti herkästi itkevää hameväkeä, ja naistenviikon nimipäiväsankarit joutuivat vastuuseen säätilan heilahduksista. Monet vanhan ajan sananparret ovat käytössä nykypäivänäkin, kuten ”jos on poudat, niin varokaa sitten naistenviikkoa, kyllä naiset kastelee”.

 

Ilmatieteen laitoksen mukaan täysin sateettomia naistenviikkoja vietetään keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa, ja seitsemän peräkkäistä sadepäivää osuu tälle ajankohdalle lähes yhtä harvoin. Me Kultasuklaalla olemme vahvasti sitä mieltä, että naiset eivät suinkaan ole syypäitä sadekeliin ja heidät on heti vapautettava tästä ikivanhasta uskomuksesta. Jaamme hymyä ja auringonpaistetta arpomalla viehättäviä tuotepaketteja seitsemän päivän ajan Facebookissa ja Instagramissa.

Mansikka + suklaa = suven suloisin kesäherkku!

Kotimaiset mansikat ovat vihdoin kypsyneet pitkän odotuksen jälkeen! Etelä-Suomessa saadaan jo hyvin mansikkaa, pohjoisemmassa pienellä viiveellä. Myös me täällä Iittalassa Kultasuklaalla pääsemme vauhtiin mansikoiden dippausten kanssa. Dipattuja mansikoita on päivittäin saatavana mutta pieni säävaraus on aina olemassa. Toivokaamme siis lämpöisiä päiviä!
Suklaaseen dipattu mansikka on suloinen suviherkku. Sitä voi tarjota kesävieraille, ottaa mukaan piknikille, hurmata oma rakas tai herkutella vain omaksi ilokseen. Suklaaseen dipatuista mansikoista saa myös näyttävän herkun kesäjuhliin, joko alkumaljojen kanssa tarjottuna tai jälkiruokavaihtoehtona.
Mansikoita on helppo dipata kotona. Suklaan voi sulattaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Parhaiten se onnistuu pienillä suklaanapeilla mutta myös suklaalevy käy.
Mikrossa sulattaen on hyvä käyttää suklaata muovi- tai lasikulhossa muutaman sekunnin välein, välillä sekoittaen ettei suklaa pala ja kuivu. Useimmat muovit kestävät mikroa mutta sekin on hyvä tarkistaa.
Syvät keraamiset lautaset ilman kulta- tai metallikoristeita käyvät myös.
Jos sulattaa suklaan vesihauteessa on hyvä katsoa ettei vettä joudu suklaan sekaan, se tekee suklaasta klimppistä.
Kannattaa kokeilla myös eri suklaalaatuja dippaukseen. Tumma suklaaseen dipattu mansikka on laktoositon ja kaikki peruslaadut (maito-, valko-, ja tumma suklaa) ovat myös gluteenittomia.
Mielihyvää ja silmäniloa kesään!

Peltojen kultaa ja metsien superfoodia uudessa suklaamaussa

Suomalaisten peltojen kultaa eli kauraa sekä metsiemme superfoodia, mustikkaa, on viimeisimmän tuotekehittelymme tuloksena syntyneessä suklaassa. Yhdessä valkosuklaan kanssa nämä aarteet tarjoavat kuluttajille rapean ja herkullisen makunautinnon. Raaka-aineena käytetty täysjyväkaura on suomalaiselta tilalta peräisin oleva kauralajike, jossa on erityisen runsaasti beetaglukaania.
Tätä trendikästä herkkua voi ostaa nyt myymälöistämme ja verkkokaupastamme sekä irtosuklaana että pakattuna 100g pusseihin ja 1 kg jättilevyksi. Kaura-mustikka-valkosuklaa on myös gluteeniton. Hyvää mielelle ja kielelle, suosittelen kokeilemaan!

Lehdistötiedote 31.5.2017: Omistajanvaihdos – Kultasuklaalle uudet yrittäjät Iittalaan


Korkealaatuista, Suomessa käsintehtyä suklaata valmistava hämeenlinnalainen perheyritys
Kultasuklaa Oy on saanut uudet omistajat 22.05.2017 solmitussa yrityskaupassa.
Iittalan Lasimäellä sijaitsevan keskisuuren suklaayhtiön koko osakekanta siirtyi kaupan myötä
suklaabisneksessä aloittaville myynnin- ja markkinoinnin ammattilaisille. Kultasuklaa tarjoaa
innovatiivisia ja ylellisiä suklaatuotteita arjen ja juhlan herkutteluhetkiin. Suklaatehdas on
toiminut jo vuodesta 1990 lähtien.
Uusina suklaayrittäjinä ja yhtiön osakkaina aloittavat yksityishenkilöt Juri Kaskela ja Juha-Pekka
Kärkkäinen. Uudet omistajat jatkavat perheyrityksen perinnettä. Käsityönä valmistettavien
Kultasuklaa-tuotteiden korkea laatu, herkulliset makuelämykset ja kekseliäs tuotekehitys toimivat kulmakivinä tulevaisuudessakin. Kannattavuudeltaan hyvä yhtiö suuntaa nyt voimavaroja entistä järeämmin brändin kirkastamiseen, asiakaslähtöisyyden syventämiseen, tuotesegmenttien selkeyttämiseen sekä jakeluverkoston vahvistamiseen ja laajentamiseen.
Kultasuklaa Oy:n liikevaihto oli viime tilikaudella 1,13 miljoonaa euroa ja se on toimialallaan selvästi keskitasoa suurempi yritys. Viime tilikaudella kasvua oli 19 prosenttia ja näin ollen kasvu on ollut nopeampaa kuin toimialalla keskimäärin. Liikevoittoa yritys sai 5,9 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiö työllistää vakituisesti 11 ammattitaitosta työntekijää ja sillä on laajan myyntiverkoston lisäksi omat myymälät tehtaan kupeessa Iittalassa sekä Helsingin Vanhassa Kauppahallissa.
Kultasuklaa Oy:n myyjäosapuolten Tapani Korven ja Arja Vekuna-Korven näkemyksen mukaan
yritys tarvitsee nyt lisää myynnin ja markkinoinnin osaamista. Heille yrityskaupan toteutumisen merkittävänä kriteerinä oli löytää innovatiiviseen kehitystyöhön sitoutuvat ostajat, jotka jatkavat perheyrittämisen linjalla. Omistajanvaihdoksen jälkeen yrittäjäpariskunta tulee toimimaan kolmen
kuukauden siirtymäajan uusien yrittäjien taustatukena ja neuvonantajina.
”Meillä on sellainen tunne, että juuri Juha-Pekan ja Jurin ammatillinen tausta ja osaaminen sekä aktiivinen ote vie Kultasuklaan yrityksenä seuraavalle tasolle”, toteaa Tapani Korpi, joka on luotsannut yhtiötä toimitusjohtajana. ”Oli ensiarvoisen tärkeää löytää jatkajiksi intohimoisesti yrittäjyyteen suhtautuvat henkilöt, jotka ammentavat perheyhtiön arvoja ja ovat samalla rohkeita sekä luovia”, sanoo Arja Vekuna- Korpi. Yrittäjäpariskunta kokee, että nyt oli sopiva hetki irtautua yritystoiminnasta. Yrittäminen vaatii sitoutumista kellon ympäri. Jo 15 vuotta suklaabisnekseen omistautuneina he haluavat tulevaisuudessa nauttia vapaa-ajasta.
”Olemme ryhtyneet itse välittömästi käytännön hommiin. Ensimmäisenä työlistallamme on tutustua seikkaperäisesti yhtiön toimintaan Tapanin ja Arjan opastuksella. Kaikki tausta- ja hiljainen tieto mitä heillä on meille jakaa, on kullanarvoista”, sanovat uudet yrittäjät Juha-Pekka Kärkkäinen ja Juri Kaskela.
Myyntiverkostojen kartoittamista uudella tavalla
Yhtiö tunnetaan herkullisista tuoteuutuuksistaan; esimerkiksi mansikka-, salmiakki- ja piparisuklaa ovat lähtöisin Kultasuklaasta. Uusia jakelukanavia on suunnitteilla premium-laatuiselle ja monipuoliselle tuotesorttimentille. Tuotteita voi myös ostaa yhtiön verkkokaupasta.
Suklaa on aina upea seuralainen jalojuomille ja herkkuruuille. Kultasuklaan tuotannossa
korkeatasoisesta suklaamassasta muovataan Iittalan Lasimäellä sijaitsevassa suklaatehtaassa arjen ja juhlan taideteoksia. Yritysten tarpeisiin räätälöidyt tuotteet, kuten logosuklaat ja liikelahjasuklaat on myös erittäin haluttu tuotesegmentti. Lisäksi tuotannossa on suklaisia hyvinvointituotteita, joiden markkinat ovat jatkuvasti kasvussa. Suomessa on useita suklaanvalmistajia, mutta käsityönä tehtyä suklaata löytyy näin isossa mittakaavassa vain Kultasuklaalta.
”Tuotesegmentoinnissa pyrimme ennen kaikkea asiakaslähtöisyyteen. Jälleenmyyjäverkoston
lujittamisen lisäksi tulemme kartoittamaan uusia yhteistyökumppaneita, jotka ovat tuote- ja
palveluvalikoimallaan mielihyväbisneksessä kuten mekin”, visioi Kärkkäinen.
Ydinajatus Kultasuklaan tarinassa on ollut jo alkuajoista lähtien luovuus ja idearikkaus siitä, millaisiin muotoihin suklaata voidaan muovata. Myös reseptiikkaan paneudutaan huolella ja etsitään ihanteellisimmat koostumukset ja maut, sekä valitaan paras suklaamassa eri tilanteisiin. Suomessa valmistettuihin tuotteisiin haetaan parhaat raaka-aineet ja aina kotimainen vaihtoehto, kun sellainen on tarjolla.
”Laadun ja vastuullisuuden takeena Kultasuklaa käyttää raaka-ainetoimittajia, jotka takaavat raakaaineiden alkuperän. Toimittajat huolehtivat viljelijöiden koulutuksesta, elinolosuhteista ja
viljelyalueiden kestävästä kehityksestä. Kultasuklaalla on valikoimassaan myös UTZ-sertifioitu
raakasuklaa, joka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan”, Kaskela selvittää.

Lisätiedot:
Juha-Pekka Kärkkäinen, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy, puh. 040 5954414,
juha.karkkainen@kultasuklaa.fi
Juri Kaskela, hallituksen puheenjohtaja, Kultasuklaa Oy, puh. 050 3742374,
juri.kaskela@kultasuklaa.fi
Kultasuklaa on Suomalaisen Työn Liiton jäsen.

TAUSTATIETOJA
• Kultasuklaa Oy:n yrityskauppa solmittiin 22.5.2017. Myyjinä Tapani Korpi ja Arja Vekuna-
Korpi. Ostajat ja pääomistajat Juri Kaskela ja Juha-Pekka Kärkkäinen. Hallituksen jäsenellä
Tatu Kaskelalla yrityksessä vähemmistöosuus
• Suklaayrittäjä, toimitusjohtaja Juha-Pekka Kärkkäisellä on kaupallinen tausta. Hän on ollut
aiemmin urheilujärjestötoiminnan sekä matkailualan tuotannon, myynnin- ja asiakashallinnan
johtotehtävissä. Osaamista on kertynyt kuluttajatuotteiden markkinoinnista ja myynnistä sekä
B2B -myynnistä ja asiakashallinnasta
• Juha-Pekka oli etsinyt pitkään sopivaa ja mielenkiintoista kaupan olevaa yritystä. Hän
kiinnostui heti kun sai kuulla, että Kultasuklaa voisi olla myynnissä. ”Match made in heaven –
tilaisuus”. Tuntee yrityksen hyvän historian ja maineen sekä laadukkaat tuotteet
• Juha-Pekan suosikki Kultasuklaan valikoimasta on raakasuklaa Salted Caramel
• Suklaayrittäjä, hallituksen puheenjohtaja Juri Kaskela on tehnyt aiemman työuransa
pääasiassa hotelli- ja ravintola-alalla. Jurin toimenkuvaan viime vuosina on kuulunut mm.
myyntityö, myynnin ja markkinoinnin strateginen suunnittelu, palvelumuotoilu,
tuottojohtaminen sekä digitaalisten jakelukanavien hallinnointi
• Jurin keskeisiä motivaatiotekijöitä ryhtyä suklaakauppiaaksi on yrittäjyys, työllistäminen,
konkreettinen tuote sekä perheen historia: isän äiti ja isä yrittäjiä
• Jurin valinta Kultasuklaan tuotevalikoimasta on Rocky Road –suklaalevy
• Molemmat yrittäjät ovat 42-vuotiaita ja kokevat suklaatehtaan oston osuvan juuri oikeaan
aikaan omien urasuunnitelmien kannalta. Suklaabisnes maistuu kaksikolle.

Uudet raakasuklaapatukat

Moni idea jalostuu loistavaksi vasta ajan kanssa, varsinkin kun haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta.
Meille on tullut syksystä lähtien niin paljon hyviä ideoita terveellisempiin makunautintoihin, ettemme millään päässeet heti yksimielisyyteen. Lukuisten tuotetestausten jälkeen voimme ylpeydellä esitellä Kultasuklaan uudistuneen patukkavalikoiman, mihin kuuluu suolaisen karamellin, mustikan, lakritsin ja limen makuiset raakasuklaat ja patukat ovat saaneet ylleen ihanan pirteät pakkaukset.
Ra(i)kkaat uutuutemme ovat täysin maidottomia, gluteenittomia ja soijattomia, kuten tutut edeltäjänsä naturel- ja appelsiiniraakasuklaamme.
Laajalla raakasuklaatarjonnallamme pystymme vaikuttamaan niiden asiakkaiden tarpeisiin, jotka haluavat vastaanottaa Kultasuklaalta palan makeaa elämää -terveellisesti.
Koska mikä on hyvää kielelle, se on varmasti myös mielelle!

Kesämielellä Iittalan tehtaalla

Kesän ehdoton odotettu herkku, suklaadipattu mansikka, on taasen saatavilla Iittalan myymälässämme. Ensimmäiset asiakaskyselyt tulevat jo toukokuussa ja satoa odotellaan vesi kielellä. Mansikoiden tulee olla kotimaisia ja lähituottajien marjatiloilta ja mielellään isokokoisia. Tämän vuoksi dipattuja mansikoita harvoin on ennen juhannusta.

Dippaamme mansikat valko- ja maitosuklaaseen. Varmemmin näitä kesäherkkuja saa aamupäivisin ja päivällä, illalla ne saattavat jo olla loppu. Viikonloppuna hankimme mansikat lauantaina, joten ne eivät välttämättä riitä sunnuntaihin asti. Mansikat dipataan tuoreena ja eilisiä dipattuja mansikoita emme enää myy, ne tahtovat vettyä. Menekin kanssa saa olla tarkkana. Mansikkakausi meillä kestää n. heinäkuun loppuun mutta on täysin sadosta ja säästä riippuvaista.dipattu_mansikka_kulhossa_S

Mansikoita ja muitakin marjoja ja hedelmiä, voi myös dipata itse kotona. Pienet suklaanappimme sopivat tosi hyvin sulatukseen, joko vesihauteessa tai mikrossa. Vesihauteessa sulatettaessa kannattaa olla varovainen ettei vesihöyryä tai vettä mene suklaan joukkoon, se saattaa tehdä suklaasta puuromaista. Mikrossa sulatettaessa taasen kannattaa lämmittää lyhyissä sykleissä ja sekottaa välillä ettei suklaa kärvähdä. Sopiva väli voisi olla n. 15-20 sekuntia riippuen vähän mikrosta. Valkoinen suklaa palaa herkemmin mikrossa.

Ja eikun herkuttelemaan ja nauttimaan kesästä!

Touhukas päivä suklaatehtaalla

Vielä on pimeää, kun suklaatehtaan ovi aukeaa ensimmäisen kerran aamukuudelta ja suklaanvalmistaja –tonttu saapuu paikalle. Suklaapadat laitetaan pyörimään ja reseptikirjat avataan. Taas tänäänkin teemme joulupukin salaisella reseptillä suklaata herkuttelijoille ympäri maata.

Toimiston väki saapuu aamukahdeksalta ja korviin kantautuu jo muottien iloinen kalske ja jouluinen piparin tuoksu leijailee nenään, selvästi piparilevyjä valmistuksessa. Ihan silmät menee kiinni, kun ihanaa tuoksua nuuhkii sieraimet täyteen. Toinenkin tuoksu tulvahtaa taukohuoneesta, joku on jo ehtinyt pyöräyttää kahvit. Nyt pieni pala piparisuklaata suuhun ja hörppäys lämmintä kahvia … mmmm …. tästä tulee hyvä päivä!

Pakkaamon tyttötontutkin ovat jo täydessä työn touhussa, pitää mukavaa kiirusta! Kymmeniä laatikoita lähtee tänäänkin jälleenmyyjille joulukauppaan, yrityksille asiakaslahjoiksi sekä verkkokaupan tilaukset suoraan herkkusuille kotisohvalle tai lahjana ostajan ilmoittamaan osoitteeseen.

Suklaamyymälän ovi avautuu kymmeneltä, usein jo ennenkin, kun suklaahampaan kolotuksen vaivaamat asiakkaat koittelevat oven ripaa. Suklaakaupasta haetaan lahjaa tyttöystävälle, ”Mitä myyjä suosittelee?”, kysyy nuori herrasmies. Lahjaksi valikoituu suloinen, punainen, samettipintainen sydänrasia, täynnä suussa sulavia konvehteja. Eräs mieshenkilö saapuu huolestuneen näköisenä tiskille: ”Saako 20 juhlarasiaa heti mukaan, veisin hyvää mieltä asiakkailleni, tulin kyllä vähän yllättäen …?” Myyjä käy varaston puolella ja saapuu 20 konvehtirasiaa pakattuna kuljetuslaatikkoon ja asiakas huokaa helpotuksesta ja hymyilee myyjälle. Tuli hyvä mieli, kun saimme palveltua asiakasta. Ulkolaisia asiakkaita pölähtää ovesta sisälle ja eräs kysyy: ”Can I take a picture?”, kun huomaa ison lasiseinän takaa suklaamyllyt ja iloisen touhukkaat valmistajat. Hyvällä englanninkielellä myyjä tarinoi asiakkaille Kultasuklaan historiaa ja valmistusta.

Tilauksia tupsahtelee tasaiseen tahtiin, näyttää siltä, että mukava kiirus jatkuu vain. Yritysasiakas kirjoittelee, että vieläkö suklaata saa? Tottahan toki, eikä tee vielä tiukkaakaan. Muutama jättitilaus tulee, riittääköhän raaka-aineet … entä pakkausmateriaalit? Suklaayrittäjä selvittää asioita ja ei huolta, kaikki järjestyy. Iltapäivällä ovikello soi ja kuljetusliike tulee noutamaan kuorman. Kaikki saatiin lähtemään mitä pitikin ja pari laatikkoa jopa etuajassa !

Suklaamyllyt jatkavat vielä pyörimistään ja tulossa on vielä iso erä suklaamuttereita ja suklaapatukoita. Pakkaajatkin rapistelevat yhä konvehtien paperikapseleita ja täyttävät juhlarasioita. Huomisen lähetyksiä valmistellaan vielä illan hämärissä. Muutama asiakaskin saapuu vielä myymälään 5 minuuttia vaille sulkemisaikaa mutta myyjällä ei ole kiirettä, päinvastoin, tarinaa riittää niin asiakkaalla kuin myyjälläkin. Myymälän ovi sulkeutuu 18:15 ja myyjä järjestelee paikat huomista varten.

Tehtaalla tohinaa riittää vielä pitkään iltaan asti, sitten valot sammuu ja suklaa jää lepäämään yön yli kunnes uusi aamu jälleen koittaa. Taas hyvä päivä suklaatehtaalla takana!

Piparisuklaa – Kultasuklaan hurmaava klassikko 10 vuotta!

Vuosikymmenenkin jälkeen herkullinen maitosuklaa ja Tannisen piparimuru lyövät sopuisasti kättä Kultasuklaan klassikkomaussa.

Joulumuori kehitteli piparisuklaan onnekkaan sattumuksen kautta, kun laukussa olleet Kultasuklaat ja Tannisen piparit menivät murusiksi ja sekoittuivat. Olisi ollut mahdotonta erotella niitä enää toisistaan, joten Joulumuori päätti kokeilla miltä sekoitus maistuisi sellaisenaan. Joulumuori ihastui jouluiseen makuun välittömästi, mistä lähtien Kultasuklaan maitosuklaa ja Tannisen piparit ovat olleet erottamaton yhdistelmä.

Nykyisin vastustamatonta suklaa-pipari -makuyhdistelmää saa 80 g. levyn lisäksi, kilon painoisena jättilevynä sekä pienempään suklaanälkään 35 g. patukkana.

 

Asiaa raakasuklaasta

TERVEhdys. Siinäpä osuva heipatus sinulle, joka tulit silmäilemään raakaa faktaa suklaasta. Eikä mistä tahansa suklaasta, vaan raakasuklaasta. Vaikka hyvinvointibuumi näyttää jylläävän edelleen täydellä teholla superfoodien voimin ja monet ovat chiasiemenensä löytäneet, niin toisille raakasuklaa on edelleen uusi juttu. Minä ajattelin hieman avata tässä aihetta!

“Tumma suklaahan on tutkitusti terveellistä”, kuulen monelta asiakkaalta. Kiistämätön tosiasia on kuitenkin se, että myös tummassa suklaassa on paljon eroja riippuen sen valmistustavasta. Suklaan valmistukseen käytettävä kaakao on luonnostaan yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista, sisältäen yli 1200 aktiivista ainesosaa ja peräti 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Antioksidanttien lisäksi itse kaakao sisältää elimistölle tärkeitä aineosia kuten mm. rautaa, mangaania, rikkiä ja kuparia. Kaakaossa on myös poikkeuksellisen runsaasti magnesiumia sekä kromia (joka auttaa mm. säätelemään ruokahalua) ja muita mineraaleja ja hivenaineita. Kaakao sisältää aivojen välittäjäaineiden toimintaan ja sitä kautta mielialaan vaikuttavia aminohappoja ja välittäjäaineita, kuten serotoniinia, tryptofaania, anandamidia ja fenyylietyyliamiinia. Joillakin näistä yhdisteistä on todettu olevan hermostoa suojaava vaikutus mutta ne lisäävät myös mm. mielihyvän tunnetta ja kivun sietoa. Kaakaon piristävä vaikutus perustuu kofeiinin sukuiseen teobromiiniin, mutta varsinaista kofeiinia kaakaossa on vain n. 1/20 osa esimerkiksi kahvin sisältämästä määrästä.

Raakasuklaalla tarkoitetaan yleisesti suklaata, joka on valmistettu kylmäprosessoimalla kaakaota eli missään tuotannon vaiheessa ei ole ylitetty 46 asteen lämpötilaa. Kylmäprosessoinnin ansiosta raakasuklaa säilyttää kaakaon luonnollisen ravintosisällön. Suuri osa kaakaon luonnollisesta ravintosisällöstä nääs menetetään kun kaakaosta tehdään tavallista suklaata tai kaakaojauhetta prosessoimalla kaakaota korkeissa lämpötiloissa (120 – 130 astetta). Raakasuklaa ei sisällä myöskään maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, kemikaaleja, valkoista sokeria tai geenimanipuloitua soijalesitiiniä. Eli kyllähän sen järkikin sanoo, että mitä vähemmän käsiteltyä ja lisättyä, sen aidompaa ja sitä kautta terveellisempää herkkua on tämä 🙂

raakasuklaata_paranneltu

Rintaani röyhistäen kerron, että Kultasuklaa on ensimmäisenä yrityksenä valmistanut raakasuklaata Suomessa, ensin alihankintana ja asiakkaiden toiveita kunnioittaen myös omalla merkillä. Lähestulkoon pörhistellen kerron, että meidän raakasuklaa on oikeasti hyvää. Se on tuhtia, täyteläistä ja laadukasta. Nyt kun rupesin kertomaan totuuksia, niin kerron huvittavan faktan itsestäni. Söisin muuten paljon enemmän tummaa suklaata, mutta sen karvaus saa minut aina aivastamaan. Tämä ärsyttävä yliherkkyys siis “pakottaa” minut syömään niitä vähemmän terveellisiä, mutta ah niin hyviä maito ja -valkosuklaaherkkuja. Flunssaa minulla on äärimmäisen harvoin, joten suuremmalla todennäköisyydellä Vanhan kauppahallin ohi kävellessäsi ja kuullessasi minun aivastavan, olen juuri “vahingossa” laittanut suuhuni jonkun ihanan tummasuklaan… Asiaan!

Meiltä löytyy perusraakasuklaata, appelsiiniraakasuklaata ja uutuutena rasia, mistä löytyy tavallisen, appelsiinin ja limen makuiset herkut. Pääsiäisen aikaan meiltä taas sai ostaa raakasuklaamunia. Itse laitoin pieneen purkkiin ne ja monta kertaa avasin sen ja vedin syvään henkeä sitä ihanaa raakasuklaan aromia! Raakasuklaasta saa ITSE kaiken ilon irti marssimalla myymälään tai klikkaamalla itsensä verkkokauppaamme, mutta se on myös loistava lahjaidea ihmiselle, joka haluaa pitää huolta terveydestään. Miten olisi esimerkiksi itse superfoodeista koottu joululahja/tupari/mikätahansa paketti, missä olisi esim. Kultasuklaan raakasuklaarasia, chiasiemeniä, pakuriteetä ja/tai kuivattuja marjoja? Maistuisi ainakin mulle!

Kirjoittaja on Helsingissä, Vanhassa Kauppahallissa sijaitsevan myymälämme hoitaja Nina.