Kultasuklaa Oy ja Arctic Forest Foods Oy yhdistyvät – yhtiö kansainvälistymässä

Kuvassa vasemmalta: Tatu Kaskela, Kustaa Valtonen, Juha-Pekka Kärkkäinen, Peter Vesterbacka, Jari Kurtti, Juri Kaskela, Saga Forss sekä Pasi Joronen

LEHDISTÖTIEDOTE 01.09.2020

Kultasuklaa Oy ja Arctic Forest Foods Oy yhdistyvät – yhtiö kansainvälistymässä
Yhtiö tähtää kaakaopavun alkulähteille Afrikkaan

Kultasuklaa Oy ja Arctic Forest Foods Oy ovat tänään julkaisseet yhdistävänsä liiketoimintansa. Yrityskaupan myötä uusi yhtiö tuo markkinoille ainutlaatuisia tuotteita.
Uusi yhtiö tulee hyödyntämään jatkossa molempien yritysten vahvuuksia: korkealaatuista käsintehtyä suklaata ja arktisia raaka-aineita ja makuja. Yhtiön toimipaikka ja tehdas tulevat olemaan Iittalassa Hämeessä ja Rovaniemellä jatkuu tuotekehitys. Yritys tulee käyttämään Arctic Kultasuklaa nimeä sekä ottaa kansainvälisesti uuden Arctic Africa -brändinimen käyttöön.
”Olemme erittäin innoissamme tämän yhteistyön syventymisestä yrityskaupaksi ja samalla uudeksi ja laajemmaksi strategiaksi. Meillä on nyt hyvät mahdollisuudet kehittää tuotteita ja tuotantoa sekä lähteä rakentamaan kansainvälistymiskonseptia konkreettisin toimin”, toteavat Kultasuklaa Oy:n puolesta johtokaksikko Juha-Pekka Kärkkäinen ja Juri Kaskela sekä yhtiön neuvonantaja Tatu Kaskela.
Kultasuklaa on tehnyt Arctic Forest Foods Oy:n kanssa tiiviisti yhteistyötä jo neljän vuoden ajan ja Arctic Superfoods -brändillä tuotetuiden välipalapatukoiden suklaakuorrutukset on tehty Kultasuklaan tehtaassa Iittalassa. Synergiaa yhtiöiden välillä on paljon.
”On todella hienoa päästä yrityskaupan myötä toteuttamaan laajemmin strategiaa arktisten makujen ympärillä, jotta nämä uskomattomat, ravinteikkaat pohjoiset maut olisivat kaikkien saatavilla. Olen aina ollut sitä mieltä, että todellinen makuelämys tulee huolella valituista raaka-aineista.”, sanoo Arctic Superfoods -brändin kehittäjä, perustaja ja Arctic Kultasuklaan tuleva makumestari Jari Kurtti.
”Tarvitsemme Suomessa suurempia yksiköitä kansainvälisyyden tavoittelussa. Tässä tapauksessa syntyvä yritys on enemmän kuin osiensa summa”, sanoo kokenut ruoka-alan sijoittaja ja FIBAN:in hallituksen jäsen Saga Forss. Forssin lisäksi uuden yhtiön taustavoimina ovat tunnetut sijoittajat Peter Vesterbacka, Pasi Joronen sekä Kustaa Valtonen.
Kehitteillä paikallisia suklaatehtaita Afrikan maihin – tuotantoa alkulähteille
Aktiivisesti Ambitious Africa -hankkeen taustavoimissa toimiva Peter Vesterbacka uskoo uuden yhtiön kasvattavan eettistä ja yhdenvertaista yhteistyötä Suomen ja Afrikan eri maiden välillä. Ambitious Africa tulee olemaan myös Arctic Kultasuklaan alustana vastuullisen yritystoiminnan kehittämiselle. Ambitious Africa korostaa erityisesti nuorten ihmisten merkitystä muutoksentekijöinä kehittämällä muun muassa koulutusta ja yrittäjyyttä.
”Uuden yrityksen brändi on vahva ja sen tuotteille on suuri kysyntä eri puolilla maailmaa. Suomalaiset arktiset maut ja raaka-aineet ovat jotain todella aitoa ja ainutlaatuista ja osuvat terveellisen syömisen trendiin hyvin”, tähdentää Peter Vesterbacka.
Paikalliset olot ja korkeat eettiset standardit huomioiden, yhtiö tulee myös hankkimaan suklaan raaka-aineita suoraan Afrikasta. Siellä kasvatetaan yli 70 prosenttia maailman kaakaopavuista. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota kaakaon kasvatuksen laadullisiin asioihin sekä viljelijän asemaan. Yritys tulee perustamaan myös paikallisia suklaatehtaita Afrikan maihin.
Arctic Africa -brändi yhdistää pohjoiset arktiset ja Afrikan lämpimät maut ja raaka-aineet ja tuo markkinoille herkullisen terveellisiä tuotteita. Yhtiö perustaa myös koulutusohjelman suklaan- ja välipalapatukoidentuotannon ympärille. Koulutusohjelman toivotaan lisäävän osaamista raaka-aineista, suklaankäsittelystä ja tuotannosta. Oppilaitoskumppania etsitään vielä ohjelman tueksi.

Lisätietoja antavat:
Juha-Pekka Kärkkäinen, Puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi
Juri Kaskela, Puh. 050 3742374, juri.kaskela@kultasuklaa.fi

Kultasuklaa Oy on tunnettu korkealaatuisista käsintehdyistä suklaatuotteistaan ja toiminut Hämeessä Iittalassa jo kolmen vuosikymmenen ajan. Arctic Forest Foods Oy on Lapista kotoisin oleva yhtiö, joka on tunnettu ”Arctic Superfoods” ja ”Wilder” -brändeillä myydyistä arktisen luonnon raaka-aineista valmistetuista välipalapatukoistaan. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuodelle 2020 tulee olemaan noin 1,8M€ ja yhtiö työllistää noin 15 henkilöä. Yhtiöllä on Iittalan tehtaan ja tehtaanmyymälän lisäksi myyntipiste Helsingin Vanhassa Kauppahallissa sekä verkkokauppa. www.kultasuklaa.fi ja www.arcticsuperfoods.com

Prosecco-suklaakakku

PROSECCO- SUKLAAKAKKU

Pohja:

200g kaurakeksiä
1dl sokeria
50g voita tai margariinia

Täyte:

4dl kuohukermaa
2dl sokeria
8 liivatelehteä
2 rasiaa (400g) maustamatonta tuorejuustoa
250g Kultasuklaan Prosecco- maitosuklaata

Koristeeksi:

Kultasuklaan maitosuklaanappeja (sulatettuna)
Kultasuklaan Anemone – maitosuklaa ja tummasuklaakonvehteja Koristerakeita

1.Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen
2. Vuoraa n.20-25cm leveä irtopohjavuoka leivinpaperilla
3. Hienonna kaurakeksit
4. Lisää joukkoon sokeri
5. Lisää kaurakeksi -sokeriseokseen sulatettu voi tai margariini
6. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen
ajaksi
7. Vatkaa kuohukerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
8. Lisää joukkoon tuorejuusto
9. Nosta liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatelehdet tilkkaan(n.0,25dl)kuumaa vettä ja sekoita tasaiseksi
11. Lisää liivateliemi kerma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi
12. Sulata suklaa ja lisää seokseen
13. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle
14. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli tai vähintään neljä tuntia
15. Poista kakku vuoasta ja koristele sulatetulla suklaalla, konvehdeilla ja koristerakeilla

Resepti: Tanja

Appelsiini-tummasuklaa-juustokakku

APPELSIINI-TUMMASUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:
200g kaurakeksiä
1dl sokeria
50g voita tai margariinia

Täyte:
4dl kuohukermaa
2dl sokeria
8 liivatelehteä
2 rasiaa (400g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
1dl puristettua appelsiinin mehua
250g Kultasuklaan tummasuklaanappeja

Koristeeksi:
Kultasuklaan Signature merisuola- karamellisuklaakonvehteja
Kultasuklaan Signature tyrni- karamellisuklaakonvehteja
Kultasuklaan tummaa suklaata
Koristerakeita

1.Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen
2. Vuoraa n.20-25cm leveä irtopohjavuoka leivinpaperilla
3. Hienonna kaurakeksit
4. Lisää joukkoon sokeri
5. Lisää kaurakeksi -sokeriseokseen sulatettu voi tai margariini
6. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen
ajaksi
7. Vatkaa kuohukerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
8. Lisää joukkoon tuorejuusto
9. Kuumenna puristettu appelsiinin mehu
10.Nosta liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Lisää kuumaan appelsiinin
mehuun ja sekoita tasaiseksi
11. Lisää appelsiini- liivateliemi kerma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana ja sekoita
tasaiseksi
12. Sulata suklaa ja lisää seokseen
13. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle
14. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli tai vähintään neljä tuntia
15. Poista kakku vuoasta ja koristele sulatetulla suklaalla,konvehdeilla ja koristerakeilla

Resepti: Tanja

Kultasuklaan tehtaalla on joulun trendit hallussa

 

 

Luksussuklaasta käsityönä valmistettuja korkokenkiä ja muita taidokkaita figuureita. Kilo suklaaihanuutta, kokoelma laadukkaita suomalaisia konvehteja tai rubiininpunainen
makuelämys. Joulupiparinmakua, sirkkasuklaata, kauraa & mustikkaa valkosuklaassa tai vaikkapa suklaaseen upotetun vaahtokarkin makeutta. Tässä muutamia sesongin trendikkäimmistä suklaahiteistä lahjaksi ja juhlapöydän herkuksi.

 

Käsityönä valmistetut suklaat tarjoavat hienoja makuelämyksiä jouluihmisille. Kultasuklaan
laajasta valikoimasta löytyvät perinteisemmät herkut sekä rohkean luovat tuoteinnovaatiot, laatua,
luksusta ja vastustamattomia makuja arvostaville suklaanystäville. Talvisesonki tuo tullessaan
uusia makuyhdistelmiä sekä säihkyviä juhlapakkauksia.
”Seuraamme tarkasti trendejä ja valmistamme tuotteita nautinnolla, parhaita belgialaisia suklaan
valmistuksen perinteitä seuraten. Suklaa on lahjatuotteena yksi tyylikkäimmistä
huomionosoituksista. Haluamme, että kotimaiset, käsintehdyt tuotteemme kertovat puolestasi
välittämisestä ja arvostamisesta”, sanoo suklaayrittäjä Juha-Pekka Kärkkäinen.
Kultasuklaa on valmistanut suklaisia herkkuja jo kolmella vuosikymmenellä. Yhtiö lanseerasi muun
muassa Piparisuklaan ensimmäisenä Suomessa jo vuonna 2005. Joulukahvin seuralaisiksi sopivat
erinomaisesti Piparimaitosuklaa tai Piparitryffeli. Tämä verraton makupari on taatusti
joulunmakuinen.

Lahjaksi korkkarirasia tai täydellinen valikoima käsintehtyjä konvehteja

Kultasuklaan tuotteissa satsataan hienon makuelämyksen lisäksi aina myös tuotteiden taidokkaaseen ja silmiä hivelevään ulkonäköön. Sesongin hittituotteeksi on nousemassa muunmuassa tyylikkääseen kenkärasiaan pakattu ihastuttava suklaakorkokenkä täynnä maistuvia konvehteja. Yhtiö valmistaa erilaisia suklaafiguureita, joista voi valita ilahduttavimmat maut ja muodot lahjansaajalle.
Taidolla valmistettu ja huolella valittu kokoelma suklaakonvehteja on aina kaunis lahja. Ja hän, joka todella himoitsee suklaata, ilahtuu aivan varmasti saadessaan jättilevyn pipari-, Rocky Road -maitosuklaata tai kaura-mustikkavalkosuklaata.

Jalojen juomien viehättävät kumppanit

Kultasuklaan oman makuraadin mukaan Natural tummasuklaalevy tai juhlarasioihin pakatut
tummasuklaakonvehdit ovat erinomainen makupari vahvan punaviinin kanssa. Vielä
pontevamman makufiiliksen ja lämpöä pakkaspäiviin tuo chilitummasuklaalevyn ja voimakkaan
punaviinin yhdistelmä.
Juhlapöydän kruunaa tyylikäs Suklaakorkkari vähintään kuohuviinin, mieluiten samppanjan kanssa
nautittuna. Mansikkakonvehdit tuovat loisteliaasti kuplivan juoman karaktäärin esille.

Kultasuklaan konvehtirasiat makuyhdistelmineen ovat jokaisen juhlapöydän charmikas café avec.
Valikoimissa esimerkiksi Juhlarasia, uutuusrasia Secrets, tai vaikkapa villimpinä vaihtoehtoina
Sirkkasuklaat ja erilaiset raakasuklaakonvehdit.

Tänä syksynä Kultasuklaa lanseerasi maailmanuutuuden, aidosti vaaleanpunaisen Ruby-
suklaalaadun. Rubiinisuklaan marjaisa ja jopa kermainen maku korostuu viehättävästi kermapohjaisten liköörien kanssa.

Ulkoilupäivän valloittavat retkiherkut

Raikkaan talvisen ulkoilupäivän evääksi sopii mainiosti marjanmakuinen tee ja
omenakanelivalkosuklaa. Lähtiessään kinkunsulatustalkoisiin rinteeseen tai hiihtolenkille voi
mukaansa pakata lämpöä ja energiaa tuovaa rommirusinatummasuklaata, joka sopii täydellisesti
kaakaon kanssa. Kuuman kaakaon seuraksi sopii erinomaisesti myös kunnon makeapommi Rocky
Road vaahtokarkkeineen ja toffeepaloineen.

Sesongin upeat lahjat vaivattomasti verkkokaupasta tai Kultasuklaan myymälöistä

Kultasuklaan verkkokaupassa on helppo tehdä jouluostoksia kiireettömästi ja vaivattomasti.
Verkkokauppa osoitteessa: www.kultasuklaa.fi. Tunnelmallisille jouluostoksille kannattaa
suunnata myös Kultasuklaan myymälöihin, Helsingin Vanhaan Kauppahalliin ja Iittalan Lasimäen
tehtaanmyymälään.

Lisätiedot: Juha-Pekka Kärkkäinen, suklaayrittäjä, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy,
puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi

Kultasuklaa_joulutiedote_16102018

Ruby konvehdit

Rubiini on uusi suklaan väri!

Kultasuklaa tuo Ruby-suklaalaadun kaupalliseen jakeluun

Korkealaatuista, käsintehtyä suklaata valmistava hämeenlinnalainen perheyritys Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa kaupalliseen jakeluun ainutlaatuisen rubiinisuklaalaadun. Rohkeudesta ja innovaatioistaan tunnetun Kultasuklaan uutuus on Ruby-konvehti, jonka raaka-aineena käytetään luonnostaan vaaleanpunaisista kaakaopavuista valmistettua suklaata. Täysin erilainen, marjaisa, samettisen kermainen ja hieman hapan suklaalaatu lanseerataan kauppoihin syyskuun alkupuolella. 

Maailmalla kohistiin hiljattain Rubysta, uudesta neljännestä suklaalaadusta. Kahdeksaankymmeneen vuoteen, sitten valkosuklaan keksimisen, uusia suklaalaatuja ei ole kehitetty. Kiehtovan makuinen rubiinisuklaa perustuu Ranskassa ja Belgiassa pitkään jatkuneeseen tuotekehitykseen, joka sai alkunsa suklaa-asiantuntijoiden löytäessä kaakaopavuista ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Kultasuklaa tekee jälleen suklaahistoriaa

Kultasuklaa toi jo aikaisemmin kesällä kaikessa hiljaisuudessa testattavaksi pienen erän uutta suklaalaatua Iittalan Lasimäelle. Siitä alkoi makunystyröitä hivelevien konvehtien tuotekehitys ja täytereseptiikan testaus. Nyt ensimmäisestä kaupalliseen jakeluun hankitusta Ruby-suklaaerästä valmistetaan suussa sulavia konvehteja. Rasiaan on pakattu Kultasuklaan oma täytekonvehti, jossa Rubyn omaleimaista makua täydentävät puhdas vadelma ilman aromiaineita sekä valkosuklaan makeus, joka sopii Rubyn kirpeähköön luonteeseen. Kultasuklaan mestareiden kehittämän täytekonvehdin lisäksi rasiasta löytyy aitoa Ruby-suklaata sellaisenaan.

”Me Kultasuklaassa haluamme olla rohkeita ja luovia edelläkävijöitä. Intohimonamme on uusien, uniikkien ja käsityöhön perustuvien suklaainnovaatioiden kehitystyö. Viime vuonna lanseerasimme yhdessä Entiksen kanssa kotimaisista sirkoista valmistetun maitosuklaauutuuden ja nyt halusimme olla ensimmäisenä valmistamassa rubiininpunaista unelmaa raaka-aineesta, joka tällä hetkellä puhuttaa suklaan ystäviä kautta maailman”, sanoo suklaayrittäjä Jukka-Pekka Kärkkäinen.

Pian myynnissä Kultasuklaan omissa myyntikanavissa ja jälleenmyyjien kautta

Syyskuussa myyntiin tuleva Kultasuklaan Ryby-luksuskonvehtirasia sisältää neljä premiumkonvehtia. Ensimmäinen myyntierä luksusherkkua saapuu maanlaajuisesti jakeluun sekä Kultasuklaan verkkokauppaan arviolta viikolla 38. Lisäksi pieni erä on myynnissä Kultasuklaan myymälöissä Helsingin Vanhassa Kauppahallissa ja Iittalan Lasimäen tehtaanmyymälässä jo ensi maanantaina 03.09. lähtien. 

AVAINTIETOJA – Suklaamaailman uniikista rubiinista 

  • Belgialainen suklaavalmistaja Barry Callebaut tuo neljännen suklaalaadun perinteisen tumman suklaan, maitosuklaan ja valkoisen suklaan rinnalle. Valkosuklaa keksittiin 1930-luvulla
  • Ensimmäinen kerta 80 vuoteen, kun uusi suklaalaji keksitään. Uutuuslaatu lanseerattiin Shanghaissa syksyllä 2017. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun luonnostaan punertavaa suklaata on pystytty tuottamaan
  • Ruby-suklaata valmistetaan Norsunluurannikolla, Brasiliassa ja Ecuadorissa kasvavista kaakaopavuista, joista suklaa-asiantuntijat löysivät ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Rubiinisuklaa on luonnollista, värikästä ja nautinnollista suklaata, eikä siihen ole lisätty marjoja tai väriaineita

  • Rubya on tähän mennessä testattu menestyksekkäästi mm. Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa sekä Australiassa
  • Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa ainutlaatuisen suklaamakuelämyksen kauppoihin ja laajempaan jakeluun. Ensimmäiseen kaupalliseen myyntiin tulevaan tuote-erään Kultasuklaan Iittalan tehtaassa valmistuu käsintehtyjä rubiininpunaisia konvehteja
  • Rasia sisältää neljä premium Ruby-suklaakonvehtia, joista kaksi ovat puhdasta Ruby-makua ja kaksi Kultasuklaan suklaamestarien laatiman innovatiivisen reseptiikan mukaan käsityönä valmistettua vadelmatäytekonvehtia
  • Konvehtien muodot ovat italialaista designia ja Rubyn tyyliin sopivia. Konvehdit on pakattu luksusrasiaan.

Lisätiedot: 

Juha-Pekka Kärkkäinen, suklaayrittäjä, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy, puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi, www.kultasuklaa.fi

Ensimmäinen suomalaisista hyönteisistä valmistettu tuote kauppoihin

Mediatiedote 14.12.2017

 

Entis sirkkasuklaata jo jouluksi
Ensimmäinen suomalaisista hyönteisistä valmistettu tuote saapuu kauppojen
valikoimiin keskiviikkona 20.12.2017, kun hyönteisalan pioneereihin kuuluva Entis
sekä tuoteinnovaatioistaan tunnettu Kultasuklaa lanseeraavat ainutlaatuisen
suomalaisen sirkkasuklaan. Uutuustuote valmistetaan käsityönä Hämeenlinnan
Iittalassa sijaitsevassa Kultasuklaan tehtaassa.
”Hyönteiselintarviketuotteissa tärkeintä on niiden ekologisuus. Käytämmekin Entis sirkkasuklaassa
ainoastaan Suomessa kasvatettuja hyönteisiä. Sirkkasuklaa soveltuu erinomaisesti päivän jokaiseen
herkutteluhetkeen sekä esimerkiksi pukinkonttiin”, toteaa Entiksen Samuli Taskila.
Ensimmäiset erät myynnissä keskeisimmissä Keskon ja S-ryhmän elintarvikekaupoissa
Joulumarkkinoille kotimaisia sirkkoja ehdittiin kasvattamaan rajoitettu erä ja ensimmäiset Entis
sirkkasuklaat löytyvät maanlaajuisesti Prismojen sekä keskeisimpien K-kauppojen hyllyiltä. Lisäksi
pienempi erä sirkkasuklaata on tilattavissa Kultasuklaan sekä Ruohonjuuren verkkokaupan kautta.
Tuotepakkaus on kooltaan 50 grammaa.
Kotimainen sirkkasuklaa houkuttelee herkullisuudellaan ja ekologisuudellaan
Rouhea ja paahteisen maukas sirkkasuklaa on ensimmäinen laajasti kaupallinen hyönteistuote, joka
on valmistettu suklaasta ja kokonaisista sirkoista Suomessa. Makoisaan maitosuklaaseen kiedottu
rapsakan paahteinen ja proteiinipitoinen sirkka on mainio snakstuote niin kokeilunhaluisille kuin
kaikille elintarvikkeiden ekologisia arvoja punnitseville kuluttajille.
”Sirkkasuklaa on osa sitä innovatiivisuutta ja rohkeutta, jota yrityksemme edustaa. Entissuklaatuotteen
kehitystyö on ollut hieno kokemus ja olemme hyvillämme voidessamme olla mukana
kehittämässä ekologisesta raaka-aineesta valmistettavaa suklaaherkkua”, tiivistää suklaayrittäjä
Jukka-Pekka Kärkkäinen Kultasuklaasta.
Lisätiedot: Samuli Taskila, hallituksen puheenjohtaja, Entis (Entomophagy Solutions Oy),
puh. 044 3668907, entis@entis.fi
Juha-Pekka Kärkkäinen, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy,
puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi
Entis on viiden turkulaisen näkemys tulevaisuuden ruoasta. Kehitämme maukasta, jännittävää ja ennen kaikkea laadukasta hyönteisruokaa jokaiseen makuun. Hyönteiset ovat ravintoarvoltaan lihaan verrattavia, mutta niiden kasvatus tuottaa vähemmän kasvihuonepäästöjä ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin lihantuotanto.
Iittalan Lasimäen suklaatehtaassa on valmistettu suklaata vuodesta 1991 lähtien. Kultasuklaan tuotteissa yhdistyvät eurooppalaisen suklaanvalmistustaidon parhaat perinteet sekä puhtaat raaka-aineet. Suklaamestariemme käsityöntaito takaa tuotteidemme laadun. Tavoitteenamme on valmistaa parhaista mahdollisista raaka-aineista suklaanautintoja suomalaiseen makuun. Haluamme olla rohkeita uudistajia: olemme tuoneet ensimmäisinä markkinoille mm. salmiakki-, pipari- ja mansikkasuklaat. Kultasuklaa on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja saamme käyttää Avainlippu-tunnusta. www.kultasuklaa.fi. Löydät meidät myös Facebookista.

Kultasuklaa ja Entis luovat uusia makuelämyksiä

maitosuklaa
Sirkkasuklaa
Kultasuklaan menestyksekäs tuoteinnovaatiohistoria saa jatkumoa, kun yhteistyö hyönteisalan pioneereihin kuuluvan Entiksen kanssa tuo markkinoille kotimaisista hyönteisistä valmistetun, ainutlaatuisen Sirkkasuklaa -tuotteen. Molempien yhtiöiden dynaaminen tuotekehitys ja raudanluja osaaminen omalla alallaan tuo uusia, ennenkokemattomia herkkuelämyksiä suomalaisten suuhun. Seuraa ja ole ensimmäisten herkuttelijoiden joukossa: #entis #kultasuklaa #bugwithus

Tiedustelut: Kultasuklaa, toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen +358 40 5954414, Entis, hpj Samuli Taskila +358 44 366 8907

KULTASUKLAA:

Iittalan Lasimäen suklaatehtaassa on valmistettu suklaata vuodesta 1991 lähtien. Kultasuklaan tuotteissa yhdistyvät eurooppalaisen suklaanvalmistustaidon parhaat perinteet sekä puhtaat raaka-aineet. Suklaamestariemme käsityö takaa tuotteidemme laadun. Tavoitteenamme on valmistaa parhaista mahdollisista raaka-aineista suklaanautintoja suomalaiseen makuun. Haluamme olla rohkeita uudistajia: olemme tuoneet ensimmäisinä markkinoille mm. salmiakki-, pipari- ja mansikkasuklaat. Kultasuklaa on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja saamme käyttää Avainlippu-tunnusta.

Suklaata sataa – Kesäistä naistenviikkoa Iittalasta!

Jos Riikkana sataa – saa seitsemänä päivänä suklaata!

Tulevan seitsemän päivän ajanjaksolla sataa varmasti, mikäli vanhaa kansaa ja Ilmatieteen laitosta on uskominen. 18.-24.7. vietetään nimittäin naistenviikkoa, jolloin nimipäiviään juhlivat Riikka, Saara, Marketta, Johanna, Leena, Oili ja Tiina monine nimimuunnoksineen. Naisten nimistä Maria ja Kristiina ovat olleet kalenterissa jo keskiajalta lähtien.

 

Ennen vanhaan heinäkuun loppupuolen säätilaa seurattiin erityisen tarkasti, sillä ajankohta oli tyypillisesti heinänteon aikaa. Sateisesta säästä syytettiin tietysti herkästi itkevää hameväkeä, ja naistenviikon nimipäiväsankarit joutuivat vastuuseen säätilan heilahduksista. Monet vanhan ajan sananparret ovat käytössä nykypäivänäkin, kuten ”jos on poudat, niin varokaa sitten naistenviikkoa, kyllä naiset kastelee”.

 

Ilmatieteen laitoksen mukaan täysin sateettomia naistenviikkoja vietetään keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa, ja seitsemän peräkkäistä sadepäivää osuu tälle ajankohdalle lähes yhtä harvoin. Me Kultasuklaalla olemme vahvasti sitä mieltä, että naiset eivät suinkaan ole syypäitä sadekeliin ja heidät on heti vapautettava tästä ikivanhasta uskomuksesta. Jaamme hymyä ja auringonpaistetta arpomalla viehättäviä tuotepaketteja seitsemän päivän ajan Facebookissa ja Instagramissa.

Mansikka + suklaa = suven suloisin kesäherkku!

Kotimaiset mansikat ovat vihdoin kypsyneet pitkän odotuksen jälkeen! Etelä-Suomessa saadaan jo hyvin mansikkaa, pohjoisemmassa pienellä viiveellä. Myös me täällä Iittalassa Kultasuklaalla pääsemme vauhtiin mansikoiden dippausten kanssa. Dipattuja mansikoita on päivittäin saatavana mutta pieni säävaraus on aina olemassa. Toivokaamme siis lämpöisiä päiviä!
Suklaaseen dipattu mansikka on suloinen suviherkku. Sitä voi tarjota kesävieraille, ottaa mukaan piknikille, hurmata oma rakas tai herkutella vain omaksi ilokseen. Suklaaseen dipatuista mansikoista saa myös näyttävän herkun kesäjuhliin, joko alkumaljojen kanssa tarjottuna tai jälkiruokavaihtoehtona.
Mansikoita on helppo dipata kotona. Suklaan voi sulattaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Parhaiten se onnistuu pienillä suklaanapeilla mutta myös suklaalevy käy.
Mikrossa sulattaen on hyvä käyttää suklaata muovi- tai lasikulhossa muutaman sekunnin välein, välillä sekoittaen ettei suklaa pala ja kuivu. Useimmat muovit kestävät mikroa mutta sekin on hyvä tarkistaa.
Syvät keraamiset lautaset ilman kulta- tai metallikoristeita käyvät myös.
Jos sulattaa suklaan vesihauteessa on hyvä katsoa ettei vettä joudu suklaan sekaan, se tekee suklaasta klimppistä.
Kannattaa kokeilla myös eri suklaalaatuja dippaukseen. Tumma suklaaseen dipattu mansikka on laktoositon ja kaikki peruslaadut (maito-, valko-, ja tumma suklaa) ovat myös gluteenittomia.
Mielihyvää ja silmäniloa kesään!

Peltojen kultaa ja metsien superfoodia uudessa suklaamaussa

Suomalaisten peltojen kultaa eli kauraa sekä metsiemme superfoodia, mustikkaa, on viimeisimmän tuotekehittelymme tuloksena syntyneessä suklaassa. Yhdessä valkosuklaan kanssa nämä aarteet tarjoavat kuluttajille rapean ja herkullisen makunautinnon. Raaka-aineena käytetty täysjyväkaura on suomalaiselta tilalta peräisin oleva kauralajike, jossa on erityisen runsaasti beetaglukaania.
Tätä trendikästä herkkua voi ostaa nyt myymälöistämme ja verkkokaupastamme sekä irtosuklaana että pakattuna 100g pusseihin ja 1 kg jättilevyksi. Kaura-mustikka-valkosuklaa on myös gluteeniton. Hyvää mielelle ja kielelle, suosittelen kokeilemaan!

Lehdistötiedote 31.5.2017: Omistajanvaihdos – Kultasuklaalle uudet yrittäjät Iittalaan


Korkealaatuista, Suomessa käsintehtyä suklaata valmistava hämeenlinnalainen perheyritys
Kultasuklaa Oy on saanut uudet omistajat 22.05.2017 solmitussa yrityskaupassa.
Iittalan Lasimäellä sijaitsevan keskisuuren suklaayhtiön koko osakekanta siirtyi kaupan myötä
suklaabisneksessä aloittaville myynnin- ja markkinoinnin ammattilaisille. Kultasuklaa tarjoaa
innovatiivisia ja ylellisiä suklaatuotteita arjen ja juhlan herkutteluhetkiin. Suklaatehdas on
toiminut jo vuodesta 1990 lähtien.
Uusina suklaayrittäjinä ja yhtiön osakkaina aloittavat yksityishenkilöt Juri Kaskela ja Juha-Pekka
Kärkkäinen. Uudet omistajat jatkavat perheyrityksen perinnettä. Käsityönä valmistettavien
Kultasuklaa-tuotteiden korkea laatu, herkulliset makuelämykset ja kekseliäs tuotekehitys toimivat kulmakivinä tulevaisuudessakin. Kannattavuudeltaan hyvä yhtiö suuntaa nyt voimavaroja entistä järeämmin brändin kirkastamiseen, asiakaslähtöisyyden syventämiseen, tuotesegmenttien selkeyttämiseen sekä jakeluverkoston vahvistamiseen ja laajentamiseen.
Kultasuklaa Oy:n liikevaihto oli viime tilikaudella 1,13 miljoonaa euroa ja se on toimialallaan selvästi keskitasoa suurempi yritys. Viime tilikaudella kasvua oli 19 prosenttia ja näin ollen kasvu on ollut nopeampaa kuin toimialalla keskimäärin. Liikevoittoa yritys sai 5,9 prosenttia liikevaihdosta. Yhtiö työllistää vakituisesti 11 ammattitaitosta työntekijää ja sillä on laajan myyntiverkoston lisäksi omat myymälät tehtaan kupeessa Iittalassa sekä Helsingin Vanhassa Kauppahallissa.
Kultasuklaa Oy:n myyjäosapuolten Tapani Korven ja Arja Vekuna-Korven näkemyksen mukaan
yritys tarvitsee nyt lisää myynnin ja markkinoinnin osaamista. Heille yrityskaupan toteutumisen merkittävänä kriteerinä oli löytää innovatiiviseen kehitystyöhön sitoutuvat ostajat, jotka jatkavat perheyrittämisen linjalla. Omistajanvaihdoksen jälkeen yrittäjäpariskunta tulee toimimaan kolmen
kuukauden siirtymäajan uusien yrittäjien taustatukena ja neuvonantajina.
”Meillä on sellainen tunne, että juuri Juha-Pekan ja Jurin ammatillinen tausta ja osaaminen sekä aktiivinen ote vie Kultasuklaan yrityksenä seuraavalle tasolle”, toteaa Tapani Korpi, joka on luotsannut yhtiötä toimitusjohtajana. ”Oli ensiarvoisen tärkeää löytää jatkajiksi intohimoisesti yrittäjyyteen suhtautuvat henkilöt, jotka ammentavat perheyhtiön arvoja ja ovat samalla rohkeita sekä luovia”, sanoo Arja Vekuna- Korpi. Yrittäjäpariskunta kokee, että nyt oli sopiva hetki irtautua yritystoiminnasta. Yrittäminen vaatii sitoutumista kellon ympäri. Jo 15 vuotta suklaabisnekseen omistautuneina he haluavat tulevaisuudessa nauttia vapaa-ajasta.
”Olemme ryhtyneet itse välittömästi käytännön hommiin. Ensimmäisenä työlistallamme on tutustua seikkaperäisesti yhtiön toimintaan Tapanin ja Arjan opastuksella. Kaikki tausta- ja hiljainen tieto mitä heillä on meille jakaa, on kullanarvoista”, sanovat uudet yrittäjät Juha-Pekka Kärkkäinen ja Juri Kaskela.
Myyntiverkostojen kartoittamista uudella tavalla
Yhtiö tunnetaan herkullisista tuoteuutuuksistaan; esimerkiksi mansikka-, salmiakki- ja piparisuklaa ovat lähtöisin Kultasuklaasta. Uusia jakelukanavia on suunnitteilla premium-laatuiselle ja monipuoliselle tuotesorttimentille. Tuotteita voi myös ostaa yhtiön verkkokaupasta.
Suklaa on aina upea seuralainen jalojuomille ja herkkuruuille. Kultasuklaan tuotannossa
korkeatasoisesta suklaamassasta muovataan Iittalan Lasimäellä sijaitsevassa suklaatehtaassa arjen ja juhlan taideteoksia. Yritysten tarpeisiin räätälöidyt tuotteet, kuten logosuklaat ja liikelahjasuklaat on myös erittäin haluttu tuotesegmentti. Lisäksi tuotannossa on suklaisia hyvinvointituotteita, joiden markkinat ovat jatkuvasti kasvussa. Suomessa on useita suklaanvalmistajia, mutta käsityönä tehtyä suklaata löytyy näin isossa mittakaavassa vain Kultasuklaalta.
”Tuotesegmentoinnissa pyrimme ennen kaikkea asiakaslähtöisyyteen. Jälleenmyyjäverkoston
lujittamisen lisäksi tulemme kartoittamaan uusia yhteistyökumppaneita, jotka ovat tuote- ja
palveluvalikoimallaan mielihyväbisneksessä kuten mekin”, visioi Kärkkäinen.
Ydinajatus Kultasuklaan tarinassa on ollut jo alkuajoista lähtien luovuus ja idearikkaus siitä, millaisiin muotoihin suklaata voidaan muovata. Myös reseptiikkaan paneudutaan huolella ja etsitään ihanteellisimmat koostumukset ja maut, sekä valitaan paras suklaamassa eri tilanteisiin. Suomessa valmistettuihin tuotteisiin haetaan parhaat raaka-aineet ja aina kotimainen vaihtoehto, kun sellainen on tarjolla.
”Laadun ja vastuullisuuden takeena Kultasuklaa käyttää raaka-ainetoimittajia, jotka takaavat raakaaineiden alkuperän. Toimittajat huolehtivat viljelijöiden koulutuksesta, elinolosuhteista ja
viljelyalueiden kestävästä kehityksestä. Kultasuklaalla on valikoimassaan myös UTZ-sertifioitu
raakasuklaa, joka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan”, Kaskela selvittää.

Lisätiedot:
Juha-Pekka Kärkkäinen, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy, puh. 040 5954414,
juha.karkkainen@kultasuklaa.fi
Juri Kaskela, hallituksen puheenjohtaja, Kultasuklaa Oy, puh. 050 3742374,
juri.kaskela@kultasuklaa.fi
Kultasuklaa on Suomalaisen Työn Liiton jäsen.

TAUSTATIETOJA
• Kultasuklaa Oy:n yrityskauppa solmittiin 22.5.2017. Myyjinä Tapani Korpi ja Arja Vekuna-
Korpi. Ostajat ja pääomistajat Juri Kaskela ja Juha-Pekka Kärkkäinen. Hallituksen jäsenellä
Tatu Kaskelalla yrityksessä vähemmistöosuus
• Suklaayrittäjä, toimitusjohtaja Juha-Pekka Kärkkäisellä on kaupallinen tausta. Hän on ollut
aiemmin urheilujärjestötoiminnan sekä matkailualan tuotannon, myynnin- ja asiakashallinnan
johtotehtävissä. Osaamista on kertynyt kuluttajatuotteiden markkinoinnista ja myynnistä sekä
B2B -myynnistä ja asiakashallinnasta
• Juha-Pekka oli etsinyt pitkään sopivaa ja mielenkiintoista kaupan olevaa yritystä. Hän
kiinnostui heti kun sai kuulla, että Kultasuklaa voisi olla myynnissä. ”Match made in heaven –
tilaisuus”. Tuntee yrityksen hyvän historian ja maineen sekä laadukkaat tuotteet
• Juha-Pekan suosikki Kultasuklaan valikoimasta on raakasuklaa Salted Caramel
• Suklaayrittäjä, hallituksen puheenjohtaja Juri Kaskela on tehnyt aiemman työuransa
pääasiassa hotelli- ja ravintola-alalla. Jurin toimenkuvaan viime vuosina on kuulunut mm.
myyntityö, myynnin ja markkinoinnin strateginen suunnittelu, palvelumuotoilu,
tuottojohtaminen sekä digitaalisten jakelukanavien hallinnointi
• Jurin keskeisiä motivaatiotekijöitä ryhtyä suklaakauppiaaksi on yrittäjyys, työllistäminen,
konkreettinen tuote sekä perheen historia: isän äiti ja isä yrittäjiä
• Jurin valinta Kultasuklaan tuotevalikoimasta on Rocky Road –suklaalevy
• Molemmat yrittäjät ovat 42-vuotiaita ja kokevat suklaatehtaan oston osuvan juuri oikeaan
aikaan omien urasuunnitelmien kannalta. Suklaabisnes maistuu kaksikolle.

Uudet raakasuklaapatukat

Moni idea jalostuu loistavaksi vasta ajan kanssa, varsinkin kun haluamme tarjota asiakkaillemme vain parasta.
Meille on tullut syksystä lähtien niin paljon hyviä ideoita terveellisempiin makunautintoihin, ettemme millään päässeet heti yksimielisyyteen. Lukuisten tuotetestausten jälkeen voimme ylpeydellä esitellä Kultasuklaan uudistuneen patukkavalikoiman, mihin kuuluu suolaisen karamellin, mustikan, lakritsin ja limen makuiset raakasuklaat ja patukat ovat saaneet ylleen ihanan pirteät pakkaukset.
Ra(i)kkaat uutuutemme ovat täysin maidottomia, gluteenittomia ja soijattomia, kuten tutut edeltäjänsä naturel- ja appelsiiniraakasuklaamme.
Laajalla raakasuklaatarjonnallamme pystymme vaikuttamaan niiden asiakkaiden tarpeisiin, jotka haluavat vastaanottaa Kultasuklaalta palan makeaa elämää -terveellisesti.
Koska mikä on hyvää kielelle, se on varmasti myös mielelle!