Baileysmousse

BAILEYSMOUSSE
Kermaliköörillä maustettu mousse on nopea ja ylellinen herkku aikuisten pääsiäispöytään!

2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 munan valkuaista
2 rkl sokeria
200 g Kultasuklaan valkosuklaa- tai maitosuklaanappeja
0,5 dl Baileys tai muu kermalikööri
2 Kultasuklaan ‘Iso ylläri’ suklaamunakuppia

 

 

  1. Vaahdota kerma
  2. Vaahdota munan valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi
  3. Sulata suklaa
  4. Kiehauta tai lämmitä kermalikööri ja yhdistä sulatetun suklaan kanssa
  5. Anna suklaa- likööriseoksen jäähtyä ja yhdistä kermavaahtoon vatkaten
  6. Lisää lopuksi seokseen munan valkuaisvaahto varovasti sekoittaen
  7. Täytä suklaamunakupit ja koristele rouhitulla suklaamurulla

Resepti: Tanja

Mansikkafudge


Emmiinan ihastuttava Mansikkafudge 

Itse tehdyt mansikkafudget sopivat niin ystävänpäivän kahvipöytään, kuin myös kauniisti pakattuna herkullisena lahjana ystävälle! Täyteläinen fudge rapeilla cashewpähkinöillä valmistuu helposti ja nopeasti. Cashewpähkinät voit tarvittaessa korvata kuivatuilla hedelmillä.

 

MANSIKKAFUDGE, (n. 15 kpl):

200 g kondensoitua maitoa
200 g Kultasuklaan mansikka-valkosuklaasydämiä Tilaa tästä>
60 g cashewpähkinää
¼ tl suolaa
10 g pakastekuivattua mansikkaa

Vuoraa noin 15×22 cm vuoka leivinpaperilla.
Rouhi cashewpähkinät reiluiksi paloiksi.
Rouhi suklaa.
Hienonna pakastekuivattu mansikka pölyksi laittamalla mansikat pussiin ja koputtelemalla niitä kevyesti kauhalla pussin päältä.
Lämmitä kondensoitu maito kattilassa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 80 asteeseen. Ota kattila pois liedeltä, lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Lopuksi sekoita massaan rouhitut cashewpähkinät ja suola.
Levitä fudgemassa vuokaan, ripottele päälle pakastekuivattu mansikka tiheän siivilän läpi ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Siisti reunat ja leikkaa fudget tasakokoisiksi paloiksi.
Fudgeja voit säilyttää jääkaapissa tai huoneenlämmössä.


Emmiina Lehtonen
www.emmiinalehtonen.fi

 

 

 

Chocobergin torttu haastaa Runebergin

Chocobergin torttu haastaa Runebergin! Suussasulavien suklaasattumien ja suolaisen paahdetun mantelin yhdistelmä tekee tästä leivonnaisesta kauden uuden suosikin. Pienempikin pala tätä brownien sukuista tuhtia herkkua voi riittää makeannälän taltuttamiseen – tai sitten ei…!

Ainekset, n. 28 kpl

    • 2 dl (n. 90 g) paahdettuja manteleita (esim. valmiiksi hunajapaahdetut tai voit myös paahtaa itse)
    • 200 g kandisokerikeksiä/pipareita tms.
    • 180 g voita (huoneenlämpöisenä)
    • 2 dl fariinisokeria
    • 2 munaa
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl kardemummaa
    • Hyppysellinen merisuolaa
    • 3/4 dl maitoa tai kermaa
    • 2,5 dl Kultasuklaan suklaanapit

Päälle

Valmistus

  1. – Jauha keksit hienoksi ja rouhi paahdetut mantelit pienemmiksi.
    – Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan.
    – Sekoita jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja hyvä ripaus merisuolaa keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
    – Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita varoen, älä vatkaa.
  1. Valitse n. 20 x 30 cm kokoinen vuoka, voitele ja jauhota keksimurulla tai käytä leivinpaperia.
    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja keskiosakin juuri paistunut.
    (Voit halutessasi tehdä tortut myös pieniin vuokiin, tällöin paistoaika n. 13-15 min.)
  1. Anna jäähtyä. Leikkaa sopivan kokoisia neliöitä, esim. 4 x 7 ruudukko. Sulata valko- ja maitosuklaanapit erillisissä astioissa ja taiteile neliöiden päälle keskelle maitosuklaa ja ympärille valkosuklaarengas. Koristele manteleilla. Nauti!

Tuunaa lisää vinkit:

  • Testaa mantelien lisäksi tai asemasta myös muita pähkinöitä. Voit lisätä mukaan myös esim. kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
  • Jos rakastat suolaisen ja makean yhdistelmää, sipaise päälle sormisuolaa ennen uuniin laittoa.

Resepti: Emmi

Prosecco-suklaakakku

PROSECCO- SUKLAAKAKKU

Pohja:

200 g kaurakeksiä
1 dl sokeria
50 g voita tai margariinia

Täyte:

4 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
8 liivatelehteä
2 rasiaa (400 g) maustamatonta tuorejuustoa
250 g Kultasuklaan Prosecco- maitosuklaata

Koristeeksi:

Kultasuklaan maitosuklaanappeja (sulatettuna)
Kultasuklaan Anemone – maitosuklaa ja tummasuklaakonvehteja Koristerakeita

1.Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen
2. Vuoraa n.20-25cm leveä irtopohjavuoka leivinpaperilla
3. Hienonna kaurakeksit
4. Lisää joukkoon sokeri
5. Lisää kaurakeksi -sokeriseokseen sulatettu voi tai margariini
6. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen
ajaksi
7. Vatkaa kuohukerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
8. Lisää joukkoon tuorejuusto
9. Nosta liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatelehdet tilkkaan(n.0,25dl)kuumaa vettä ja sekoita tasaiseksi
11. Lisää liivateliemi kerma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi
12. Sulata suklaa ja lisää seokseen
13. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle
14. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli tai vähintään neljä tuntia
15. Poista kakku vuoasta ja koristele sulatetulla suklaalla, konvehdeilla ja koristerakeilla

Resepti: Tanja

Appelsiini-tummasuklaa-juustokakku

APPELSIINI-TUMMASUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:
200 g kaurakeksiä
1 dl sokeria
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
8 liivatelehteä
2 rasiaa (400 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
1 dl puristettua appelsiinin mehua
250 g Kultasuklaan tummasuklaanappeja

Koristeeksi:
Kultasuklaan Signature merisuola- karamellisuklaakonvehteja
Kultasuklaan Signature tyrni- karamellisuklaakonvehteja
Kultasuklaan tummaa suklaata
Koristerakeita

1.Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen
2. Vuoraa n.20-25cm leveä irtopohjavuoka leivinpaperilla
3. Hienonna kaurakeksit
4. Lisää joukkoon sokeri
5. Lisää kaurakeksi -sokeriseokseen sulatettu voi tai margariini
6. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen
ajaksi
7. Vatkaa kuohukerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
8. Lisää joukkoon tuorejuusto
9. Kuumenna puristettu appelsiinin mehu
10.Nosta liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Lisää kuumaan appelsiinin
mehuun ja sekoita tasaiseksi
11. Lisää appelsiini- liivateliemi kerma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana ja sekoita
tasaiseksi
12. Sulata suklaa ja lisää seokseen
13. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle
14. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli tai vähintään neljä tuntia
15. Poista kakku vuoasta ja koristele sulatetulla suklaalla,konvehdeilla ja koristerakeilla

Resepti: Tanja