Kultasuklaa I Love Me -messuilla 21.-23.10.2022

I love me järjestetään 21.-23.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Meidät löydät osastolta 7k120!

Arvomme Kultasuklaan verkkokaupasta viikonloppuna 14.-16.10.2022 ostoksia tehneiden kesken kahden hengen lippupaketin messuille.
Toinen lippupaketti arvotaan Kultasuklaan Instagram/Facebook -sivuilla!

Arvonta suoritetaan ma 17.10.2022. Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Arctic Choco Conference 13.10.2021

Arctic Choco Conference 13.10. on kaikille kiinnostuneille avoin tapahtuma, jossa kerrotaan kestävämmästä kaakaontuotannosta ja siihen liittyvästä viimeisimmästä tutkimuksesta. Lisäksi esitellään ja kartoitetaan Suomen ja kaakaontuottajamaiden välisiä yhteistyömahdollisuuksia.
Kultasuklaan ja  HAMKin lisäksi yhteistyössä Crazy Town Hämeenlinna, Ambitious.Africa, Hämeenlinnan kaupunki ja FinCEAL.
Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki: https://www.hamk.fi/tapahtuma/arctic-choco-conference/

*   *   *   *   *   *

Join us 13th of October as we share knowledge to ensure sustainability of important fruit crop, cocoa.
The main theme of the conference is exploring research-based support for cocoa sustainability. In the conference, you will hear experts share their research findings while they discuss areas for further collaborative projects across continents.
You can register and find more info on the event page: https://www.hamk.fi/tapahtuma/arctic-choco-conference/
The main organizer is Häme University of Applied Sciences together with partners Kultasuklaa, Crazy town Hämeenlinna, Ambitious.Africa and Hämeenlinnan kaupunki. Sponsored by FinCEAL.

Ruby konvehdit

Rubiini on uusi suklaan väri!

Kultasuklaa tuo Ruby-suklaalaadun kaupalliseen jakeluun

Korkealaatuista, käsintehtyä suklaata valmistava hämeenlinnalainen perheyritys Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa kaupalliseen jakeluun ainutlaatuisen rubiinisuklaalaadun. Rohkeudesta ja innovaatioistaan tunnetun Kultasuklaan uutuus on Ruby-konvehti, jonka raaka-aineena käytetään luonnostaan vaaleanpunaisista kaakaopavuista valmistettua suklaata. Täysin erilainen, marjaisa, samettisen kermainen ja hieman hapan suklaalaatu lanseerataan kauppoihin syyskuun alkupuolella. 

Maailmalla kohistiin hiljattain Rubysta, uudesta neljännestä suklaalaadusta. Kahdeksaankymmeneen vuoteen, sitten valkosuklaan keksimisen, uusia suklaalaatuja ei ole kehitetty. Kiehtovan makuinen rubiinisuklaa perustuu Ranskassa ja Belgiassa pitkään jatkuneeseen tuotekehitykseen, joka sai alkunsa suklaa-asiantuntijoiden löytäessä kaakaopavuista ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Kultasuklaa tekee jälleen suklaahistoriaa

Kultasuklaa toi jo aikaisemmin kesällä kaikessa hiljaisuudessa testattavaksi pienen erän uutta suklaalaatua Iittalan Lasimäelle. Siitä alkoi makunystyröitä hivelevien konvehtien tuotekehitys ja täytereseptiikan testaus. Nyt ensimmäisestä kaupalliseen jakeluun hankitusta Ruby-suklaaerästä valmistetaan suussa sulavia konvehteja. Rasiaan on pakattu Kultasuklaan oma täytekonvehti, jossa Rubyn omaleimaista makua täydentävät puhdas vadelma ilman aromiaineita sekä valkosuklaan makeus, joka sopii Rubyn kirpeähköön luonteeseen. Kultasuklaan mestareiden kehittämän täytekonvehdin lisäksi rasiasta löytyy aitoa Ruby-suklaata sellaisenaan.

”Me Kultasuklaassa haluamme olla rohkeita ja luovia edelläkävijöitä. Intohimonamme on uusien, uniikkien ja käsityöhön perustuvien suklaainnovaatioiden kehitystyö. Viime vuonna lanseerasimme yhdessä Entiksen kanssa kotimaisista sirkoista valmistetun maitosuklaauutuuden ja nyt halusimme olla ensimmäisenä valmistamassa rubiininpunaista unelmaa raaka-aineesta, joka tällä hetkellä puhuttaa suklaan ystäviä kautta maailman”, sanoo suklaayrittäjä Jukka-Pekka Kärkkäinen.

Pian myynnissä Kultasuklaan omissa myyntikanavissa ja jälleenmyyjien kautta

Syyskuussa myyntiin tuleva Kultasuklaan Ryby-luksuskonvehtirasia sisältää neljä premiumkonvehtia. Ensimmäinen myyntierä luksusherkkua saapuu maanlaajuisesti jakeluun sekä Kultasuklaan verkkokauppaan arviolta viikolla 38. Lisäksi pieni erä on myynnissä Kultasuklaan myymälöissä Helsingin Vanhassa Kauppahallissa ja Iittalan Lasimäen tehtaanmyymälässä jo ensi maanantaina 03.09. lähtien. 

AVAINTIETOJA – Suklaamaailman uniikista rubiinista 

  • Belgialainen suklaavalmistaja Barry Callebaut tuo neljännen suklaalaadun perinteisen tumman suklaan, maitosuklaan ja valkoisen suklaan rinnalle. Valkosuklaa keksittiin 1930-luvulla
  • Ensimmäinen kerta 80 vuoteen, kun uusi suklaalaji keksitään. Uutuuslaatu lanseerattiin Shanghaissa syksyllä 2017. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun luonnostaan punertavaa suklaata on pystytty tuottamaan
  • Ruby-suklaata valmistetaan Norsunluurannikolla, Brasiliassa ja Ecuadorissa kasvavista kaakaopavuista, joista suklaa-asiantuntijat löysivät ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Rubiinisuklaa on luonnollista, värikästä ja nautinnollista suklaata, eikä siihen ole lisätty marjoja tai väriaineita

  • Rubya on tähän mennessä testattu menestyksekkäästi mm. Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa sekä Australiassa
  • Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa ainutlaatuisen suklaamakuelämyksen kauppoihin ja laajempaan jakeluun. Ensimmäiseen kaupalliseen myyntiin tulevaan tuote-erään Kultasuklaan Iittalan tehtaassa valmistuu käsintehtyjä rubiininpunaisia konvehteja
  • Rasia sisältää neljä premium Ruby-suklaakonvehtia, joista kaksi ovat puhdasta Ruby-makua ja kaksi Kultasuklaan suklaamestarien laatiman innovatiivisen reseptiikan mukaan käsityönä valmistettua vadelmatäytekonvehtia
  • Konvehtien muodot ovat italialaista designia ja Rubyn tyyliin sopivia. Konvehdit on pakattu luksusrasiaan.

Lisätiedot: 

Juha-Pekka Kärkkäinen, suklaayrittäjä, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy, puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi, www.kultasuklaa.fi

Ensimmäinen suomalaisista hyönteisistä valmistettu tuote kauppoihin

Mediatiedote 14.12.2017

 

Entis sirkkasuklaata jo jouluksi
Ensimmäinen suomalaisista hyönteisistä valmistettu tuote saapuu kauppojen
valikoimiin keskiviikkona 20.12.2017, kun hyönteisalan pioneereihin kuuluva Entis
sekä tuoteinnovaatioistaan tunnettu Kultasuklaa lanseeraavat ainutlaatuisen
suomalaisen sirkkasuklaan. Uutuustuote valmistetaan käsityönä Hämeenlinnan
Iittalassa sijaitsevassa Kultasuklaan tehtaassa.
”Hyönteiselintarviketuotteissa tärkeintä on niiden ekologisuus. Käytämmekin Entis sirkkasuklaassa
ainoastaan Suomessa kasvatettuja hyönteisiä. Sirkkasuklaa soveltuu erinomaisesti päivän jokaiseen
herkutteluhetkeen sekä esimerkiksi pukinkonttiin”, toteaa Entiksen Samuli Taskila.
Ensimmäiset erät myynnissä keskeisimmissä Keskon ja S-ryhmän elintarvikekaupoissa
Joulumarkkinoille kotimaisia sirkkoja ehdittiin kasvattamaan rajoitettu erä ja ensimmäiset Entis
sirkkasuklaat löytyvät maanlaajuisesti Prismojen sekä keskeisimpien K-kauppojen hyllyiltä. Lisäksi
pienempi erä sirkkasuklaata on tilattavissa Kultasuklaan sekä Ruohonjuuren verkkokaupan kautta.
Tuotepakkaus on kooltaan 50 grammaa.
Kotimainen sirkkasuklaa houkuttelee herkullisuudellaan ja ekologisuudellaan
Rouhea ja paahteisen maukas sirkkasuklaa on ensimmäinen laajasti kaupallinen hyönteistuote, joka
on valmistettu suklaasta ja kokonaisista sirkoista Suomessa. Makoisaan maitosuklaaseen kiedottu
rapsakan paahteinen ja proteiinipitoinen sirkka on mainio snakstuote niin kokeilunhaluisille kuin
kaikille elintarvikkeiden ekologisia arvoja punnitseville kuluttajille.
”Sirkkasuklaa on osa sitä innovatiivisuutta ja rohkeutta, jota yrityksemme edustaa. Entissuklaatuotteen
kehitystyö on ollut hieno kokemus ja olemme hyvillämme voidessamme olla mukana
kehittämässä ekologisesta raaka-aineesta valmistettavaa suklaaherkkua”, tiivistää suklaayrittäjä
Jukka-Pekka Kärkkäinen Kultasuklaasta.
Lisätiedot: Samuli Taskila, hallituksen puheenjohtaja, Entis (Entomophagy Solutions Oy),
puh. 044 3668907, entis@entis.fi
Juha-Pekka Kärkkäinen, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy,
puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi
Entis on viiden turkulaisen näkemys tulevaisuuden ruoasta. Kehitämme maukasta, jännittävää ja ennen kaikkea laadukasta hyönteisruokaa jokaiseen makuun. Hyönteiset ovat ravintoarvoltaan lihaan verrattavia, mutta niiden kasvatus tuottaa vähemmän kasvihuonepäästöjä ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin lihantuotanto.
Iittalan Lasimäen suklaatehtaassa on valmistettu suklaata vuodesta 1991 lähtien. Kultasuklaan tuotteissa yhdistyvät eurooppalaisen suklaanvalmistustaidon parhaat perinteet sekä puhtaat raaka-aineet. Suklaamestariemme käsityöntaito takaa tuotteidemme laadun. Tavoitteenamme on valmistaa parhaista mahdollisista raaka-aineista suklaanautintoja suomalaiseen makuun. Haluamme olla rohkeita uudistajia: olemme tuoneet ensimmäisinä markkinoille mm. salmiakki-, pipari- ja mansikkasuklaat. Kultasuklaa on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja saamme käyttää Avainlippu-tunnusta. www.kultasuklaa.fi. Löydät meidät myös Facebookista.

Kultasuklaa ja Entis luovat uusia makuelämyksiä

maitosuklaa
Sirkkasuklaa
Kultasuklaan menestyksekäs tuoteinnovaatiohistoria saa jatkumoa, kun yhteistyö hyönteisalan pioneereihin kuuluvan Entiksen kanssa tuo markkinoille kotimaisista hyönteisistä valmistetun, ainutlaatuisen Sirkkasuklaa -tuotteen. Molempien yhtiöiden dynaaminen tuotekehitys ja raudanluja osaaminen omalla alallaan tuo uusia, ennenkokemattomia herkkuelämyksiä suomalaisten suuhun. Seuraa ja ole ensimmäisten herkuttelijoiden joukossa: #entis #kultasuklaa #bugwithus

Tiedustelut: Kultasuklaa, toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen +358 40 5954414, Entis, hpj Samuli Taskila +358 44 366 8907

KULTASUKLAA:

Iittalan Lasimäen suklaatehtaassa on valmistettu suklaata vuodesta 1991 lähtien. Kultasuklaan tuotteissa yhdistyvät eurooppalaisen suklaanvalmistustaidon parhaat perinteet sekä puhtaat raaka-aineet. Suklaamestariemme käsityö takaa tuotteidemme laadun. Tavoitteenamme on valmistaa parhaista mahdollisista raaka-aineista suklaanautintoja suomalaiseen makuun. Haluamme olla rohkeita uudistajia: olemme tuoneet ensimmäisinä markkinoille mm. salmiakki-, pipari- ja mansikkasuklaat. Kultasuklaa on Suomalaisen Työn Liiton jäsen ja saamme käyttää Avainlippu-tunnusta.