Ruby konvehdit

Rubiini on uusi suklaan väri!

Kultasuklaa tuo Ruby-suklaalaadun kaupalliseen jakeluun

Korkealaatuista, käsintehtyä suklaata valmistava hämeenlinnalainen perheyritys Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa kaupalliseen jakeluun ainutlaatuisen rubiinisuklaalaadun. Rohkeudesta ja innovaatioistaan tunnetun Kultasuklaan uutuus on Ruby-konvehti, jonka raaka-aineena käytetään luonnostaan vaaleanpunaisista kaakaopavuista valmistettua suklaata. Täysin erilainen, marjaisa, samettisen kermainen ja hieman hapan suklaalaatu lanseerataan kauppoihin syyskuun alkupuolella. 

Maailmalla kohistiin hiljattain Rubysta, uudesta neljännestä suklaalaadusta. Kahdeksaankymmeneen vuoteen, sitten valkosuklaan keksimisen, uusia suklaalaatuja ei ole kehitetty. Kiehtovan makuinen rubiinisuklaa perustuu Ranskassa ja Belgiassa pitkään jatkuneeseen tuotekehitykseen, joka sai alkunsa suklaa-asiantuntijoiden löytäessä kaakaopavuista ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Kultasuklaa tekee jälleen suklaahistoriaa

Kultasuklaa toi jo aikaisemmin kesällä kaikessa hiljaisuudessa testattavaksi pienen erän uutta suklaalaatua Iittalan Lasimäelle. Siitä alkoi makunystyröitä hivelevien konvehtien tuotekehitys ja täytereseptiikan testaus. Nyt ensimmäisestä kaupalliseen jakeluun hankitusta Ruby-suklaaerästä valmistetaan suussa sulavia konvehteja. Rasiaan on pakattu Kultasuklaan oma täytekonvehti, jossa Rubyn omaleimaista makua täydentävät puhdas vadelma ilman aromiaineita sekä valkosuklaan makeus, joka sopii Rubyn kirpeähköön luonteeseen. Kultasuklaan mestareiden kehittämän täytekonvehdin lisäksi rasiasta löytyy aitoa Ruby-suklaata sellaisenaan.

”Me Kultasuklaassa haluamme olla rohkeita ja luovia edelläkävijöitä. Intohimonamme on uusien, uniikkien ja käsityöhön perustuvien suklaainnovaatioiden kehitystyö. Viime vuonna lanseerasimme yhdessä Entiksen kanssa kotimaisista sirkoista valmistetun maitosuklaauutuuden ja nyt halusimme olla ensimmäisenä valmistamassa rubiininpunaista unelmaa raaka-aineesta, joka tällä hetkellä puhuttaa suklaan ystäviä kautta maailman”, sanoo suklaayrittäjä Jukka-Pekka Kärkkäinen.

Pian myynnissä Kultasuklaan omissa myyntikanavissa ja jälleenmyyjien kautta

Syyskuussa myyntiin tuleva Kultasuklaan Ryby-luksuskonvehtirasia sisältää neljä premiumkonvehtia. Ensimmäinen myyntierä luksusherkkua saapuu maanlaajuisesti jakeluun sekä Kultasuklaan verkkokauppaan arviolta viikolla 38. Lisäksi pieni erä on myynnissä Kultasuklaan myymälöissä Helsingin Vanhassa Kauppahallissa ja Iittalan Lasimäen tehtaanmyymälässä jo ensi maanantaina 03.09. lähtien. 

AVAINTIETOJA – Suklaamaailman uniikista rubiinista 

  • Belgialainen suklaavalmistaja Barry Callebaut tuo neljännen suklaalaadun perinteisen tumman suklaan, maitosuklaan ja valkoisen suklaan rinnalle. Valkosuklaa keksittiin 1930-luvulla
  • Ensimmäinen kerta 80 vuoteen, kun uusi suklaalaji keksitään. Uutuuslaatu lanseerattiin Shanghaissa syksyllä 2017. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun luonnostaan punertavaa suklaata on pystytty tuottamaan
  • Ruby-suklaata valmistetaan Norsunluurannikolla, Brasiliassa ja Ecuadorissa kasvavista kaakaopavuista, joista suklaa-asiantuntijat löysivät ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Rubiinisuklaa on luonnollista, värikästä ja nautinnollista suklaata, eikä siihen ole lisätty marjoja tai väriaineita

  • Rubya on tähän mennessä testattu menestyksekkäästi mm. Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa sekä Australiassa
  • Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa ainutlaatuisen suklaamakuelämyksen kauppoihin ja laajempaan jakeluun. Ensimmäiseen kaupalliseen myyntiin tulevaan tuote-erään Kultasuklaan Iittalan tehtaassa valmistuu käsintehtyjä rubiininpunaisia konvehteja
  • Rasia sisältää neljä premium Ruby-suklaakonvehtia, joista kaksi ovat puhdasta Ruby-makua ja kaksi Kultasuklaan suklaamestarien laatiman innovatiivisen reseptiikan mukaan käsityönä valmistettua vadelmatäytekonvehtia
  • Konvehtien muodot ovat italialaista designia ja Rubyn tyyliin sopivia. Konvehdit on pakattu luksusrasiaan.

Lisätiedot: 

Juha-Pekka Kärkkäinen, suklaayrittäjä, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy, puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi, www.kultasuklaa.fi