Legendaariset Fauni-peikot palaavat!

Kultasuklaa tekee Fauni-peikot suklaaksi

— paluun tekevä 60-luvun klassikkobrändi näkyy ja maistuu nyt peikkosuklaana
Julkaisuvapaa 28. kesäkuuta klo 06.00 — Suomalaisen muotoilun ja taideteollisuuden
merkittävät hahmot eli Fauni-peikot tekevät juhlavan paluun. Monien 1950 ja 60-luvuilla
syntyneiden lapsuudesta tutut hahmot tuodaan nyt nykypäivään. Ensimmäisenä
tuotelanseerauksena syntyy peikkosuklaa yhdessä Iittalan Lasimäellä toimivan Arctic
Kultasuklaa Oy:n kanssa.
Fauni Licensing Corporation Oy, jossa on myös mukana hahmomaailman luoneiden Helena ja
Martti Kuuskosken perillisiä, on nyt hankkinut yritykselle täydet oikeudet Fauni-peikkojen
alkuperäiseen brändiin (Fauni-peikot, Fauni Trolls, The Faunies), jota parhaillaan tuotteistetaan
ja lisensoidaan useilla eri tahoilla. Ensimmäisenä julkaistaan yhteistyö Kultasuklaan kanssa.
”Olemme iloisia, että Fauni-hahmoja lisensöivä taho on valinnut kumppanikseen juuri meidät ja
Suomen taideteollisen muotoilun historiasta löytyvät hahmot heräävät eloon kanssamme”,
toteaa Kultasuklaan Juri Kaskela.
Kultasuklaa on valinnut peikkolaumasta viisi eri hahmoa, jotka esittäytyvät suklaan
käärepaperissa. Ja kuten sisältä löytyvä suklaakin, jokainen käärepaperi on yksilöllinen.
”Suklaahan on maitosuklaata, käsintehtynäkin hyvin konservatiivisen näköinen tuote, niinpä
olemme panostaneet käärepaperiin. Halusimme juhlistaa yhteistä tuotejulkistustamme
tuomalla asiakkaillemme iloa, valoa ja hauskuutta”, toteaa jo 30 vuotta toimineen Kultasuklaan
Juri Kaskela.
Kultasuklaan käyttämä painotalo Grano lähti mukaan ideoimaan ja korostamaan
ainutlaatuisuutta.
”Teimme ”elävän” painopinnan, joka varmistaa, ettei kahta samanlaista tuotetta ole”, toteaa
Juri Kaskela.
Hänen mukaansa lähtökohta sopii erityisesti juuri Iittalaan, joka tunnetaan suomalaisen
muotoilun ja käsityöläistaiteen kehtona. ”Mikään lasinpuhaltajien valmistama lasituotekaan ei
ole samanlainen.”
”Meille ja Fauni-peikoille on vastuullisuus aina ollut itseisarvo, jo kauan ennen kuin siitä tuli
päiväpolttava puheenaihe. Pidämme tärkeänä, että peikkosuklaan kaakao on UTZ-sertifioitua ja
siten tuotettu vastuullisesti”, toteaa Sakri Viklund, yksi Fauni Licensing Corporation Oy:n
perustajista.
Aikanaan Fauni-peikoilla oli 1960-70 -luvuilla oli oma teemapuistonsa Järvenpäässä sekä
myöhemmin pienimuotoisemmin Jämsän Himoksellakin. Brändin parissa työskenteli
parhaimmillaan lähes 200 henkilöä, merkittävää myyntiä oli 42 maassa sekä lukuisia
lisensointisopimuksia mm. Arabian, Finlaysonin, Mallasjuoman (nykyään Hartwall) ja Kellogg’sin
kanssa.
Juuri nyt Fauni-hahmoille sorvataan myös lukuisia muita yhteistyösopimuksia ja
tuotelanseerauksia. Operaatio “Peikkojen juhlavuosi” kestää monta vuotta, sillä ensimmäiset
Faunit valmistettiin pian 75 vuotta sitten.
“Tiimimme koostuu sekä perinteisen taiteen että digitaalisen alan ammattilaisista;
aikomuksenamme on lanseerata peikkoperhe useasta eri suunnasta samanaikaisesti. Maailma
on tietysti muuttunut melkoisesti, joten Faunien formaattikirjokin laajenee”, Sakri Viklund
aprikoi.
Lisätietoa:
Arctic Kultasuklaa Oy
/ Juri Kaskela + 358 50 374 2374 juri.kaskela@kultasuklaa.fi www.kultasuklaa.fi
Fauni Licensing Corporation Oy /
Sakri Viklund + 358 45 1324 850 faunitrolls@gmail.com
Linkki Mediapankkiin:
https://www.dropbox.com/scl/fo/0mm2w6l4lv2iqpg71bmxf/h?dl=0&rlkey=sbkrvpdptm2qyvpjbvi0omsvf
Kultasuklaa/ Sosiaalinen media
https://www.instagram.com/kultasuklaa/
https://www.facebook.com/kultasuklaaIittala/
Faunit /Sosiaalinen media
Facebook/The Faunies: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093593127816
Facebook/Faunit: https://www.facebook.com/profile.php?id=100094258050854
Instagram / Fauni Trolls: https://www.instagram.com/faunitrolls/
Twitter / The Faunies: https://t.co/VPtjUqyeN7
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/fauni-licensing-corporation-oy

Peikkosuklaa
Fauni peikko

Kultasuklaa I Love Me -messuilla 21.-23.10.2022

I love me järjestetään 21.-23.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Meidät löydät osastolta 7k120!

Arvomme Kultasuklaan verkkokaupasta viikonloppuna 14.-16.10.2022 ostoksia tehneiden kesken kahden hengen lippupaketin messuille.
Toinen lippupaketti arvotaan Kultasuklaan Instagram/Facebook -sivuilla!

Arvonta suoritetaan ma 17.10.2022. Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Arctic Choco Conference 13.10.2021

Arctic Choco Conference 13.10. on kaikille kiinnostuneille avoin tapahtuma, jossa kerrotaan kestävämmästä kaakaontuotannosta ja siihen liittyvästä viimeisimmästä tutkimuksesta. Lisäksi esitellään ja kartoitetaan Suomen ja kaakaontuottajamaiden välisiä yhteistyömahdollisuuksia.
Kultasuklaan ja  HAMKin lisäksi yhteistyössä Crazy Town Hämeenlinna, Ambitious.Africa, Hämeenlinnan kaupunki ja FinCEAL.
Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki: https://www.hamk.fi/tapahtuma/arctic-choco-conference/

*   *   *   *   *   *

Join us 13th of October as we share knowledge to ensure sustainability of important fruit crop, cocoa.
The main theme of the conference is exploring research-based support for cocoa sustainability. In the conference, you will hear experts share their research findings while they discuss areas for further collaborative projects across continents.
You can register and find more info on the event page: https://www.hamk.fi/tapahtuma/arctic-choco-conference/
The main organizer is Häme University of Applied Sciences together with partners Kultasuklaa, Crazy town Hämeenlinna, Ambitious.Africa and Hämeenlinnan kaupunki. Sponsored by FinCEAL.

Roosasuklaa

Vuoden 2021 Roosa nauha -kampanja alkaa
– Eva Wahlströmin suunnittelema vuoden 2021 Roosa nauha koristaa Kultasuklaan Roosasuklaata.

Syöpäsäätiö kerää varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle. Kultasuklaa lahjoittaa keräykseen 15 000 € sekä jokaisesta myydystä suklaasta 0,05 €.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tukee vuonna 2021 nyt toista kertaa rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta. Roosa nauha -keräyksen suosio ja tuotot ovat viime vuosina kasvaneet ja sen myötä on mahdollista suunnata rahoitusta syöpätutkimukselle laajemmin. Roosa nauha -keräys onkin Taloustutkimuksen mukaan suomalaisten mieluisin lahjoituskohde.

Miten Roosa nauha -keräys auttaa?

Roosa nauha -keräystä voi tukea ostamalla Roosa nauhan, keräystuotteita tai lahjoittamalla. Keräysvaroilla tuetaan syöpätutkimuksen lisäksi sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavaa maksutonta neuvontapalvelua. Roosa nauhalle tehdyistä lahjoituksista ja nauhojen myyntituotoista hyötyvät yhä useammat suomalaiset. Joka vuosi yli 34 000 suomalaista sairastuu syöpään. Syövän ennaltaehkäisyä ja hoitoja kehitetään vain syöpätutkimuksen kautta.

Uskomme Kultasuklaalla, että kaikenkokoiset yritykset, myös me pienemmät, voimme tehdä asioita, joilla on merkitystä.

Ole mukanamme tekemässä hyvää!

Roosa nauha -päivää vietetään pe 8.10.2021

Kultasuklaan Lime-Jogurtti täytesuklaa, 38 g
– käsintehty & kotimainen avainlipputuote
– UTZ -sertifioitu suklaa

Tilaa Roosasuklaat verkkokaupastamme >

 

Baileysmousse

BAILEYSMOUSSE
Kermaliköörillä maustettu mousse on nopea ja ylellinen herkku aikuisten pääsiäispöytään!

2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 munan valkuaista
2 rkl sokeria
200 g Kultasuklaan valkosuklaa- tai maitosuklaanappeja
0,5 dl Baileys tai muu kermalikööri
2 Kultasuklaan ’Iso ylläri’ suklaamunakuppia

 

 

  1. Vaahdota kerma
  2. Vaahdota munan valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi
  3. Sulata suklaa
  4. Kiehauta tai lämmitä kermalikööri ja yhdistä sulatetun suklaan kanssa
  5. Anna suklaa- likööriseoksen jäähtyä ja yhdistä kermavaahtoon vatkaten
  6. Lisää lopuksi seokseen munan valkuaisvaahto varovasti sekoittaen
  7. Täytä suklaamunakupit ja koristele rouhitulla suklaamurulla

Resepti: Tanja

Mansikkafudge


Emmiinan ihastuttava Mansikkafudge 

Itse tehdyt mansikkafudget sopivat niin ystävänpäivän kahvipöytään, kuin myös kauniisti pakattuna herkullisena lahjana ystävälle! Täyteläinen fudge rapeilla cashewpähkinöillä valmistuu helposti ja nopeasti. Cashewpähkinät voit tarvittaessa korvata kuivatuilla hedelmillä.

 

MANSIKKAFUDGE, (n. 15 kpl):

200 g kondensoitua maitoa
200 g Kultasuklaan mansikka-valkosuklaasydämiä Tilaa tästä>
60 g cashewpähkinää
¼ tl suolaa
10 g pakastekuivattua mansikkaa

Vuoraa noin 15×22 cm vuoka leivinpaperilla.
Rouhi cashewpähkinät reiluiksi paloiksi.
Rouhi suklaa.
Hienonna pakastekuivattu mansikka pölyksi laittamalla mansikat pussiin ja koputtelemalla niitä kevyesti kauhalla pussin päältä.
Lämmitä kondensoitu maito kattilassa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 80 asteeseen. Ota kattila pois liedeltä, lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Lopuksi sekoita massaan rouhitut cashewpähkinät ja suola.
Levitä fudgemassa vuokaan, ripottele päälle pakastekuivattu mansikka tiheän siivilän läpi ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Siisti reunat ja leikkaa fudget tasakokoisiksi paloiksi.
Fudgeja voit säilyttää jääkaapissa tai huoneenlämmössä.


Emmiina Lehtonen
www.emmiinalehtonen.fi

 

 

 

Chocobergin torttu haastaa Runebergin

Chocobergin torttu haastaa Runebergin! Suussasulavien suklaasattumien ja suolaisen paahdetun mantelin yhdistelmä tekee tästä leivonnaisesta kauden uuden suosikin. Pienempikin pala tätä brownien sukuista tuhtia herkkua voi riittää makeannälän taltuttamiseen – tai sitten ei…!

Ainekset, n. 28 kpl

    • 2 dl (n. 90 g) paahdettuja manteleita (esim. valmiiksi hunajapaahdetut tai voit myös paahtaa itse)
    • 200 g kandisokerikeksiä/pipareita tms.
    • 180 g voita (huoneenlämpöisenä)
    • 2 dl fariinisokeria
    • 2 munaa
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl kardemummaa
    • Hyppysellinen merisuolaa
    • 3/4 dl maitoa tai kermaa
    • 2,5 dl Kultasuklaan suklaanapit

Päälle

Valmistus

  1. – Jauha keksit hienoksi ja rouhi paahdetut mantelit pienemmiksi.
    – Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan.
    – Sekoita jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja hyvä ripaus merisuolaa keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
    – Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita varoen, älä vatkaa.
  1. Valitse n. 20 x 30 cm kokoinen vuoka, voitele ja jauhota keksimurulla tai käytä leivinpaperia.
    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja keskiosakin juuri paistunut.
    (Voit halutessasi tehdä tortut myös pieniin vuokiin, tällöin paistoaika n. 13-15 min.)
  1. Anna jäähtyä. Leikkaa sopivan kokoisia neliöitä, esim. 4 x 7 ruudukko. Sulata valko- ja maitosuklaanapit erillisissä astioissa ja taiteile neliöiden päälle keskelle maitosuklaa ja ympärille valkosuklaarengas. Koristele manteleilla. Nauti!

Tuunaa lisää vinkit:

  • Testaa mantelien lisäksi tai asemasta myös muita pähkinöitä. Voit lisätä mukaan myös esim. kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
  • Jos rakastat suolaisen ja makean yhdistelmää, sipaise päälle sormisuolaa ennen uuniin laittoa.

Resepti: Emmi

Kultasuklaa Oy ja Arctic Forest Foods Oy yhdistyvät – yhtiö kansainvälistymässä

Kuvassa vasemmalta: Tatu Kaskela, Kustaa Valtonen, Juha-Pekka Kärkkäinen, Peter Vesterbacka, Jari Kurtti, Juri Kaskela, Saga Forss sekä Pasi Joronen

LEHDISTÖTIEDOTE 01.09.2020

Kultasuklaa Oy ja Arctic Forest Foods Oy yhdistyvät – yhtiö kansainvälistymässä
Yhtiö tähtää kaakaopavun alkulähteille Afrikkaan

Kultasuklaa Oy ja Arctic Forest Foods Oy ovat tänään julkaisseet yhdistävänsä liiketoimintansa. Yrityskaupan myötä uusi yhtiö tuo markkinoille ainutlaatuisia tuotteita.
Uusi yhtiö tulee hyödyntämään jatkossa molempien yritysten vahvuuksia: korkealaatuista käsintehtyä suklaata ja arktisia raaka-aineita ja makuja. Yhtiön toimipaikka ja tehdas tulevat olemaan Iittalassa Hämeessä ja Rovaniemellä jatkuu tuotekehitys. Yritys tulee käyttämään Arctic Kultasuklaa nimeä sekä ottaa kansainvälisesti uuden Arctic Africa -brändinimen käyttöön.
”Olemme erittäin innoissamme tämän yhteistyön syventymisestä yrityskaupaksi ja samalla uudeksi ja laajemmaksi strategiaksi. Meillä on nyt hyvät mahdollisuudet kehittää tuotteita ja tuotantoa sekä lähteä rakentamaan kansainvälistymiskonseptia konkreettisin toimin”, toteavat Kultasuklaa Oy:n puolesta johtokaksikko Juha-Pekka Kärkkäinen ja Juri Kaskela sekä yhtiön neuvonantaja Tatu Kaskela.
Kultasuklaa on tehnyt Arctic Forest Foods Oy:n kanssa tiiviisti yhteistyötä jo neljän vuoden ajan ja Arctic Superfoods -brändillä tuotetuiden välipalapatukoiden suklaakuorrutukset on tehty Kultasuklaan tehtaassa Iittalassa. Synergiaa yhtiöiden välillä on paljon.
”On todella hienoa päästä yrityskaupan myötä toteuttamaan laajemmin strategiaa arktisten makujen ympärillä, jotta nämä uskomattomat, ravinteikkaat pohjoiset maut olisivat kaikkien saatavilla. Olen aina ollut sitä mieltä, että todellinen makuelämys tulee huolella valituista raaka-aineista.”, sanoo Arctic Superfoods -brändin kehittäjä, perustaja ja Arctic Kultasuklaan tuleva makumestari Jari Kurtti.
”Tarvitsemme Suomessa suurempia yksiköitä kansainvälisyyden tavoittelussa. Tässä tapauksessa syntyvä yritys on enemmän kuin osiensa summa”, sanoo kokenut ruoka-alan sijoittaja ja FIBAN:in hallituksen jäsen Saga Forss. Forssin lisäksi uuden yhtiön taustavoimina ovat tunnetut sijoittajat Peter Vesterbacka, Pasi Joronen sekä Kustaa Valtonen.
Kehitteillä paikallisia suklaatehtaita Afrikan maihin – tuotantoa alkulähteille
Aktiivisesti Ambitious Africa -hankkeen taustavoimissa toimiva Peter Vesterbacka uskoo uuden yhtiön kasvattavan eettistä ja yhdenvertaista yhteistyötä Suomen ja Afrikan eri maiden välillä. Ambitious Africa tulee olemaan myös Arctic Kultasuklaan alustana vastuullisen yritystoiminnan kehittämiselle. Ambitious Africa korostaa erityisesti nuorten ihmisten merkitystä muutoksentekijöinä kehittämällä muun muassa koulutusta ja yrittäjyyttä.
”Uuden yrityksen brändi on vahva ja sen tuotteille on suuri kysyntä eri puolilla maailmaa. Suomalaiset arktiset maut ja raaka-aineet ovat jotain todella aitoa ja ainutlaatuista ja osuvat terveellisen syömisen trendiin hyvin”, tähdentää Peter Vesterbacka.
Paikalliset olot ja korkeat eettiset standardit huomioiden, yhtiö tulee myös hankkimaan suklaan raaka-aineita suoraan Afrikasta. Siellä kasvatetaan yli 70 prosenttia maailman kaakaopavuista. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota kaakaon kasvatuksen laadullisiin asioihin sekä viljelijän asemaan. Yritys tulee perustamaan myös paikallisia suklaatehtaita Afrikan maihin.
Arctic Africa -brändi yhdistää pohjoiset arktiset ja Afrikan lämpimät maut ja raaka-aineet ja tuo markkinoille herkullisen terveellisiä tuotteita. Yhtiö perustaa myös koulutusohjelman suklaan- ja välipalapatukoidentuotannon ympärille. Koulutusohjelman toivotaan lisäävän osaamista raaka-aineista, suklaankäsittelystä ja tuotannosta. Oppilaitoskumppania etsitään vielä ohjelman tueksi.

Lisätietoja antavat:
Juha-Pekka Kärkkäinen, Puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi
Juri Kaskela, Puh. 050 3742374, juri.kaskela@kultasuklaa.fi

Kultasuklaa Oy on tunnettu korkealaatuisista käsintehdyistä suklaatuotteistaan ja toiminut Hämeessä Iittalassa jo kolmen vuosikymmenen ajan. Arctic Forest Foods Oy on Lapista kotoisin oleva yhtiö, joka on tunnettu ”Arctic Superfoods” ja ”Wilder” -brändeillä myydyistä arktisen luonnon raaka-aineista valmistetuista välipalapatukoistaan. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuodelle 2020 tulee olemaan noin 1,8M€ ja yhtiö työllistää noin 15 henkilöä. Yhtiöllä on Iittalan tehtaan ja tehtaanmyymälän lisäksi myyntipiste Helsingin Vanhassa Kauppahallissa sekä verkkokauppa. www.kultasuklaa.fi ja www.arcticsuperfoods.com

Prosecco-suklaakakku

PROSECCO- SUKLAAKAKKU

Pohja:

200 g kaurakeksiä
1 dl sokeria
50 g voita tai margariinia

Täyte:

4 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
8 liivatelehteä
2 rasiaa (400 g) maustamatonta tuorejuustoa
250 g Kultasuklaan Prosecco- maitosuklaata

Koristeeksi:

Kultasuklaan maitosuklaanappeja (sulatettuna)
Kultasuklaan Anemone – maitosuklaa ja tummasuklaakonvehteja Koristerakeita

1.Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen
2. Vuoraa n.20-25cm leveä irtopohjavuoka leivinpaperilla
3. Hienonna kaurakeksit
4. Lisää joukkoon sokeri
5. Lisää kaurakeksi -sokeriseokseen sulatettu voi tai margariini
6. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen
ajaksi
7. Vatkaa kuohukerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
8. Lisää joukkoon tuorejuusto
9. Nosta liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatelehdet tilkkaan(n.0,25dl)kuumaa vettä ja sekoita tasaiseksi
11. Lisää liivateliemi kerma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi
12. Sulata suklaa ja lisää seokseen
13. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle
14. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli tai vähintään neljä tuntia
15. Poista kakku vuoasta ja koristele sulatetulla suklaalla, konvehdeilla ja koristerakeilla

Resepti: Tanja

Appelsiini-tummasuklaa-juustokakku

APPELSIINI-TUMMASUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:
200 g kaurakeksiä
1 dl sokeria
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
8 liivatelehteä
2 rasiaa (400 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
1 dl puristettua appelsiinin mehua
250 g Kultasuklaan tummasuklaanappeja

Koristeeksi:
Kultasuklaan Signature merisuola- karamellisuklaakonvehteja
Kultasuklaan Signature tyrni- karamellisuklaakonvehteja
Kultasuklaan tummaa suklaata
Koristerakeita

1.Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen
2. Vuoraa n.20-25cm leveä irtopohjavuoka leivinpaperilla
3. Hienonna kaurakeksit
4. Lisää joukkoon sokeri
5. Lisää kaurakeksi -sokeriseokseen sulatettu voi tai margariini
6. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen
ajaksi
7. Vatkaa kuohukerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
8. Lisää joukkoon tuorejuusto
9. Kuumenna puristettu appelsiinin mehu
10.Nosta liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Lisää kuumaan appelsiinin
mehuun ja sekoita tasaiseksi
11. Lisää appelsiini- liivateliemi kerma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana ja sekoita
tasaiseksi
12. Sulata suklaa ja lisää seokseen
13. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle
14. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli tai vähintään neljä tuntia
15. Poista kakku vuoasta ja koristele sulatetulla suklaalla,konvehdeilla ja koristerakeilla

Resepti: Tanja

Kultasuklaan tehtaalla on joulun trendit hallussa

 

 

Luksussuklaasta käsityönä valmistettuja korkokenkiä ja muita taidokkaita figuureita. Kilo suklaaihanuutta, kokoelma laadukkaita suomalaisia konvehteja tai rubiininpunainen
makuelämys. Joulupiparinmakua, sirkkasuklaata, kauraa & mustikkaa valkosuklaassa tai vaikkapa suklaaseen upotetun vaahtokarkin makeutta. Tässä muutamia sesongin trendikkäimmistä suklaahiteistä lahjaksi ja juhlapöydän herkuksi.

 

Käsityönä valmistetut suklaat tarjoavat hienoja makuelämyksiä jouluihmisille. Kultasuklaan
laajasta valikoimasta löytyvät perinteisemmät herkut sekä rohkean luovat tuoteinnovaatiot, laatua,
luksusta ja vastustamattomia makuja arvostaville suklaanystäville. Talvisesonki tuo tullessaan
uusia makuyhdistelmiä sekä säihkyviä juhlapakkauksia.
”Seuraamme tarkasti trendejä ja valmistamme tuotteita nautinnolla, parhaita belgialaisia suklaan
valmistuksen perinteitä seuraten. Suklaa on lahjatuotteena yksi tyylikkäimmistä
huomionosoituksista. Haluamme, että kotimaiset, käsintehdyt tuotteemme kertovat puolestasi
välittämisestä ja arvostamisesta”, sanoo suklaayrittäjä Juha-Pekka Kärkkäinen.
Kultasuklaa on valmistanut suklaisia herkkuja jo kolmella vuosikymmenellä. Yhtiö lanseerasi muun
muassa Piparisuklaan ensimmäisenä Suomessa jo vuonna 2005. Joulukahvin seuralaisiksi sopivat
erinomaisesti Piparimaitosuklaa tai Piparitryffeli. Tämä verraton makupari on taatusti
joulunmakuinen.

Lahjaksi korkkarirasia tai täydellinen valikoima käsintehtyjä konvehteja

Kultasuklaan tuotteissa satsataan hienon makuelämyksen lisäksi aina myös tuotteiden taidokkaaseen ja silmiä hivelevään ulkonäköön. Sesongin hittituotteeksi on nousemassa muunmuassa tyylikkääseen kenkärasiaan pakattu ihastuttava suklaakorkokenkä täynnä maistuvia konvehteja. Yhtiö valmistaa erilaisia suklaafiguureita, joista voi valita ilahduttavimmat maut ja muodot lahjansaajalle.
Taidolla valmistettu ja huolella valittu kokoelma suklaakonvehteja on aina kaunis lahja. Ja hän, joka todella himoitsee suklaata, ilahtuu aivan varmasti saadessaan jättilevyn pipari-, Rocky Road -maitosuklaata tai kaura-mustikkavalkosuklaata.

Jalojen juomien viehättävät kumppanit

Kultasuklaan oman makuraadin mukaan Natural tummasuklaalevy tai juhlarasioihin pakatut
tummasuklaakonvehdit ovat erinomainen makupari vahvan punaviinin kanssa. Vielä
pontevamman makufiiliksen ja lämpöä pakkaspäiviin tuo chilitummasuklaalevyn ja voimakkaan
punaviinin yhdistelmä.
Juhlapöydän kruunaa tyylikäs Suklaakorkkari vähintään kuohuviinin, mieluiten samppanjan kanssa
nautittuna. Mansikkakonvehdit tuovat loisteliaasti kuplivan juoman karaktäärin esille.

Kultasuklaan konvehtirasiat makuyhdistelmineen ovat jokaisen juhlapöydän charmikas café avec.
Valikoimissa esimerkiksi Juhlarasia, uutuusrasia Secrets, tai vaikkapa villimpinä vaihtoehtoina
Sirkkasuklaat ja erilaiset raakasuklaakonvehdit.

Tänä syksynä Kultasuklaa lanseerasi maailmanuutuuden, aidosti vaaleanpunaisen Ruby-
suklaalaadun. Rubiinisuklaan marjaisa ja jopa kermainen maku korostuu viehättävästi kermapohjaisten liköörien kanssa.

Ulkoilupäivän valloittavat retkiherkut

Raikkaan talvisen ulkoilupäivän evääksi sopii mainiosti marjanmakuinen tee ja
omenakanelivalkosuklaa. Lähtiessään kinkunsulatustalkoisiin rinteeseen tai hiihtolenkille voi
mukaansa pakata lämpöä ja energiaa tuovaa rommirusinatummasuklaata, joka sopii täydellisesti
kaakaon kanssa. Kuuman kaakaon seuraksi sopii erinomaisesti myös kunnon makeapommi Rocky
Road vaahtokarkkeineen ja toffeepaloineen.

Sesongin upeat lahjat vaivattomasti verkkokaupasta tai Kultasuklaan myymälöistä

Kultasuklaan verkkokaupassa on helppo tehdä jouluostoksia kiireettömästi ja vaivattomasti.
Verkkokauppa osoitteessa: www.kultasuklaa.fi. Tunnelmallisille jouluostoksille kannattaa
suunnata myös Kultasuklaan myymälöihin, Helsingin Vanhaan Kauppahalliin ja Iittalan Lasimäen
tehtaanmyymälään.

Lisätiedot: Juha-Pekka Kärkkäinen, suklaayrittäjä, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy,
puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi

Kultasuklaa_joulutiedote_16102018

Ruby konvehdit

Rubiini on uusi suklaan väri!

Kultasuklaa tuo Ruby-suklaalaadun kaupalliseen jakeluun

Korkealaatuista, käsintehtyä suklaata valmistava hämeenlinnalainen perheyritys Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa kaupalliseen jakeluun ainutlaatuisen rubiinisuklaalaadun. Rohkeudesta ja innovaatioistaan tunnetun Kultasuklaan uutuus on Ruby-konvehti, jonka raaka-aineena käytetään luonnostaan vaaleanpunaisista kaakaopavuista valmistettua suklaata. Täysin erilainen, marjaisa, samettisen kermainen ja hieman hapan suklaalaatu lanseerataan kauppoihin syyskuun alkupuolella. 

Maailmalla kohistiin hiljattain Rubysta, uudesta neljännestä suklaalaadusta. Kahdeksaankymmeneen vuoteen, sitten valkosuklaan keksimisen, uusia suklaalaatuja ei ole kehitetty. Kiehtovan makuinen rubiinisuklaa perustuu Ranskassa ja Belgiassa pitkään jatkuneeseen tuotekehitykseen, joka sai alkunsa suklaa-asiantuntijoiden löytäessä kaakaopavuista ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Kultasuklaa tekee jälleen suklaahistoriaa

Kultasuklaa toi jo aikaisemmin kesällä kaikessa hiljaisuudessa testattavaksi pienen erän uutta suklaalaatua Iittalan Lasimäelle. Siitä alkoi makunystyröitä hivelevien konvehtien tuotekehitys ja täytereseptiikan testaus. Nyt ensimmäisestä kaupalliseen jakeluun hankitusta Ruby-suklaaerästä valmistetaan suussa sulavia konvehteja. Rasiaan on pakattu Kultasuklaan oma täytekonvehti, jossa Rubyn omaleimaista makua täydentävät puhdas vadelma ilman aromiaineita sekä valkosuklaan makeus, joka sopii Rubyn kirpeähköön luonteeseen. Kultasuklaan mestareiden kehittämän täytekonvehdin lisäksi rasiasta löytyy aitoa Ruby-suklaata sellaisenaan.

”Me Kultasuklaassa haluamme olla rohkeita ja luovia edelläkävijöitä. Intohimonamme on uusien, uniikkien ja käsityöhön perustuvien suklaainnovaatioiden kehitystyö. Viime vuonna lanseerasimme yhdessä Entiksen kanssa kotimaisista sirkoista valmistetun maitosuklaauutuuden ja nyt halusimme olla ensimmäisenä valmistamassa rubiininpunaista unelmaa raaka-aineesta, joka tällä hetkellä puhuttaa suklaan ystäviä kautta maailman”, sanoo suklaayrittäjä Jukka-Pekka Kärkkäinen.

Pian myynnissä Kultasuklaan omissa myyntikanavissa ja jälleenmyyjien kautta

Syyskuussa myyntiin tuleva Kultasuklaan Ryby-luksuskonvehtirasia sisältää neljä premiumkonvehtia. Ensimmäinen myyntierä luksusherkkua saapuu maanlaajuisesti jakeluun sekä Kultasuklaan verkkokauppaan arviolta viikolla 38. Lisäksi pieni erä on myynnissä Kultasuklaan myymälöissä Helsingin Vanhassa Kauppahallissa ja Iittalan Lasimäen tehtaanmyymälässä jo ensi maanantaina 03.09. lähtien. 

AVAINTIETOJA – Suklaamaailman uniikista rubiinista 

  • Belgialainen suklaavalmistaja Barry Callebaut tuo neljännen suklaalaadun perinteisen tumman suklaan, maitosuklaan ja valkoisen suklaan rinnalle. Valkosuklaa keksittiin 1930-luvulla
  • Ensimmäinen kerta 80 vuoteen, kun uusi suklaalaji keksitään. Uutuuslaatu lanseerattiin Shanghaissa syksyllä 2017. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun luonnostaan punertavaa suklaata on pystytty tuottamaan
  • Ruby-suklaata valmistetaan Norsunluurannikolla, Brasiliassa ja Ecuadorissa kasvavista kaakaopavuista, joista suklaa-asiantuntijat löysivät ennen kokemattomia makuominaisuuksia.

Rubiinisuklaa on luonnollista, värikästä ja nautinnollista suklaata, eikä siihen ole lisätty marjoja tai väriaineita

  • Rubya on tähän mennessä testattu menestyksekkäästi mm. Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa sekä Australiassa
  • Kultasuklaa Oy tuo ensimmäisenä Suomessa ainutlaatuisen suklaamakuelämyksen kauppoihin ja laajempaan jakeluun. Ensimmäiseen kaupalliseen myyntiin tulevaan tuote-erään Kultasuklaan Iittalan tehtaassa valmistuu käsintehtyjä rubiininpunaisia konvehteja
  • Rasia sisältää neljä premium Ruby-suklaakonvehtia, joista kaksi ovat puhdasta Ruby-makua ja kaksi Kultasuklaan suklaamestarien laatiman innovatiivisen reseptiikan mukaan käsityönä valmistettua vadelmatäytekonvehtia
  • Konvehtien muodot ovat italialaista designia ja Rubyn tyyliin sopivia. Konvehdit on pakattu luksusrasiaan.

Lisätiedot: 

Juha-Pekka Kärkkäinen, suklaayrittäjä, toimitusjohtaja, Kultasuklaa Oy, puh. 040 5954414, juha.karkkainen@kultasuklaa.fi, www.kultasuklaa.fi